Bitcoin ETF-förseningar förväntas när SEC undersöker investerarskydd

SEC-ordförande Gary Gensler berättade för kongressen att kryptomarknaden behöver mer investerarskydd, vilket sannolikt dämpar förhoppningarna om att en bitcoin-börshandlad fond (ETF) ska godkännas när som helst snart.

United States Securities and Exchange Commission-ordförande Gary Gensler talade till den amerikanska kongressen och sa att kryptomarknaden behövde mer investerarskydd. Detta kan sätta en dämpning på förhoppningarna om att bitcoin ETF-godkännande ska ske inom en snar framtid.

Bitcoin ETF drömmar

En bitcoin-ETF i USA skulle vara ett stort steg framåt på marknaden, eftersom det skulle ge användarna direkt tillgång till tillgångar. För närvarande finns det indirekta kryptoinvesteringar som användare kan investera i, men detta är inte direkt exponering för krypto.

Större reglering och investerarskydd skulle verkligen vara en prioritet för en ETF, eftersom direkt tillgång kan leda till en betydande störning av marknadens status quo. Brist på skydd kan skada nya investerare, särskilt eftersom krypto är en flyktig tillgångsklass.

SEC sa för två veckor sedan att de skulle vilja ha ytterligare 45 dagar för att godkänna VanEcks Bitcoin ETF. Sedan dess har VanEck lämnat in en ansökan om att skapa en eter-ETF. Alla tecken pekar på att den första ETF anländer senare än önskat.

Andra länder, som Kanada, har redan godkänt olika ETF: er. Det är troligt att USA snart kommer att delta i detta beslut, men det kan ta en stund innan det händer. I vilket fall som helst, med de senaste anmärkningarna, är det osannolikt att det händer 2021.

USA tar en försiktig inställning

Men igen, USA är extremt cagey om sin strategi för krypto-reglering. Myndigheterna har sagt lite i vägen för konkret information, och först de senaste månaderna har den tagit upp lagdiskussioner.

CBDC, investerarskydd, allmän marknadsreglering och beskattning ligger på bordet. Landets myndigheter och byråer gör nu preliminära ansträngningar för att hantera det växande utrymmet.

Bidens administration, som utsåg Gensler och finansminister Janet Yellen i år, sa att den övervakar utvecklingen av Kinas digitala yuan. Det digitala dollarprojektet, leds av före detta CFTC-ordförande Christopher Giancarlo, är en annan anmärkningsvärd ansträngning.

Många länder har sett på USA som ett exempel, men de senaste åren har länder varit tvungna att skapa sina egna ramar för att stödja innovation. De som gör det skördar vinsterna av den tekniska omvandlingen, även om det inte är utan dess implementeringsutmaningar.

USA har under tiden uppmanats av experter att gå vidare. Men alla åtgärder och anmärkningar hittills tyder på att de föredrar att fatta ett bra beslut istället för att köra huvudet först i reglering.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link