Bitcoin-ETF: er i Kanada drabbade av ’Market Disruption’ mitt i kryptokrasch

I korthet

  • Bitcoins pris kraschade igen denna vecka.
  • Några av Kanadas populära Bitcoin-ETF: er kämpade på grund av detta.

Det har varit en blodig vecka för Bitcoin. Den största kryptovalutan efter börsvärde sjönk 27,5% denna vecka – med Elon Musk, Kinas regleringsfrågor och panikförsäljning alla bidrar till marknadskraschen. Bitcoin handlades till $ 35 871 i skrivande stund.

Och börshandlade fonder (ETF) i kryptovaluta i Kanada är i beredskap, enligt rapporter. De Ekonomiska tider i dag rapporterad det där Bitcoin-ETF: er utfärdade ”marknadsstörningar” varningar för att varna sina investerare.

Tidningen tillade att två fonder som drivs av Horizons ETFs Canada berättade för investerare att de inte skulle kunna uppfylla köp- och säljorder om marknadsförhållandena inte förbättrades.

Detta beror på att Horizons ETF: er investerar i Bitcoin futures på Chicago Mercantile Exchange – som stoppade handeln på grund av avyttringen. Ett terminskontrakt är ett avtal som tvingar en näringsidkare att köpa eller sälja en tillgång vid en viss tidpunkt, kvantitet och pris. Om Bitcoin-terminspriserna förblir på låga nivåer är det osannolikt att investerare vill satsa på att de ska öka i framtiden och investera. Och när Bitcoins pris kraschade den här veckan stannade investerarna långt borta.

En ETF är en vanlig investeringsprodukt som tillåter människor att köpa aktier som representerar en viss tillgång, som guld – eller i det här fallet Bitcoin. Crypto ETF: er är enormt populär som de har gett dem som vet lite (och kanske inte gör det vilja att veta) om hur Bitcoin fungerar en chans att investera utan att behöva hålla tillgången själva. Inga sådana produkter är ännu tillgängliga för amerikanska investerare, eftersom SEC hittills har avvisat alla Bitcoin ETF-ansökningar hittills.

Det är värt att notera att även om en ”marknadsstörning” kan låta alarmerande var Horizon den enda krypto-ETF-emittenten i Kanada som rapporterade några problem. Andra krypto-ETF i Kanada var uppenbarligen bra. CI Galaxy berättade till exempel Avkryptera i en anteckning att dess Bitcoin ETF inte hade några problem eftersom dess produkt inte använder derivat utan investerar direkt i kryptovalutan.

Horizons ETF-problem kommer strax efter Kanadas centralbank varnade att Bitcoin och andra digitala tillgångar var ”högriskerade” i sin årliga granskning av sårbarheter och risker i den finansiella sektorn.

Banken kan ha en poäng också – och den här veckans krasch har kanske skakat traditionella investerare som trodde att de kom in på guldhoppet (Bitcoin har fortfarande ökat med över 280% det senaste året.) MED citerade vd för Horizons, Steve Hawkins, och sade att han hoppades att det ”öppnade ögonen hos allmänheten för investerare i detaljhandeln för att förstå hur flyktig denna tillgångsklass är.”

Även om inte hela ETF-marknaden var pessimistisk. VD för crypto 3iQ, Fred Pye, sa i en anteckning till investerare att ”under 3-årsperioden har vi sett meningsfulla korrigeringsperioder” och att tillbakadragandet från ”de senaste höjderna är helt normalt och något hälsosamt.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link