Bitcoin-ETF: er börjar handel i Brasilien, Dubai-börserna

I korthet

  • Nya Bitcoin-ETF: er har startat handel i Brasilien och Dubai.
  • De är de första Bitcoin-ETF: erna i sina respektive regioner.
  • I Brasilien startade en multi-crypto ETF i april.

Brasilien och Dubai lanserade båda sina första Bitcoin-börshandlade fonder (ETF) idag.

I Brasilien, QR Capitals Bitcoin ETF QBTC11—godkänd av tillsynsmyndigheter i mars – började handla på den brasilianska börsen (B3).

I Mellanöstern började det kanadensiska kapitalförvaltningsföretaget 3iQ: s Bitcoin ETF att handla på Nasdaq Dubai. Det är den första krypto-ETF i regionen och var given grönt ljus i april.

I Brasilien, en krypto-ETF som ger exponering för ett antal tillgångar – inklusive Bitcoin –lanserades i april. QBTC11 är den första i regionen som enbart handlar med Bitcoin.

Tidigare fungerade krypto-ETF: er bara i Kanada, där det finns flera. Det är en lång lista av företag som hoppas få krypto-ETF: er godkända i USA

En ETF är ett investeringsverktyg som låter människor köpa aktier som representerar en tillgång. Detta kan vara allt från fastigheter, utländska valutor eller Bitcoin.

Crypto-ETF: er är populära eftersom investerare helt enkelt köper aktier som spårar tillgångens pris och inte behöver oroa sig för att äga en kryptovalutaplånbok och lagra den säkert.

Brasiliens QBTC11 godkändes av Comissão de Valores Mobiliários (CVM, Brasiliens Securities and Exchange Commission) och den brasilianska börsen (B3).

Dubais Bitcoin ETF leds av 3iQ, som har cirka 1,5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Dess VD, Fred Pye, sa i en Reuters intervjuade idag att om ETF var populär skulle fondens storlek öka.

Hittills har krypto-ETF: er varit extremt populära i Kanada. När de första började handla på Toronto Stock Exchange i februari, gjorde de slog rekord: Syftet med Bitcoin ETF handlade 165 miljoner dollar i aktier den första dagen, inklusive 80 miljoner dollar under den första timmen.

Investerare är hoppfulla att amerikanska tillsynsmyndigheter kommer att godkänna en krypto-ETF i år. SEC har avvisade upprepade gånger Bitcoin ETF applikationer på grund av oro för marknadsmanipulation. Det finns för närvarande nio Bitcoin-ETF: er för SEC: s granskning, även om kommissionen hittills har gjort det försenat beslutvar och en av dem.

Source link