Bitcoin Energy ” brister ” kommer inte att avskräcka digital valutaforskning: Bank of England

I korthet

  • Storbritanniens centralbank har sagt att en centralbank digital valuta (CBDC) skulle vara energieffektiv.
  • Det kritiserade Bitcoins energiineffektivitet.
  • Men tillade att ett beslut ännu inte ska fattas om en CBDC.

Bank of England kritiserade idag ”energiineffektiviteten” i Bitcoin samtidigt som den tillade att en centralbank digital valuta (CBDC) skulle kunna hjälpa till med en netto nollekonomi.

En CBDC är en digital version av en fiatvaluta (som det brittiska pundet eller US-dollarn), som stöds av en centralbank. Vissa, men inte alla, CBDC använder en blockchain, den teknik som ligger till grund för kryptovalutor som Bitcoin. Skillnaden är dock att CBDC är tillåtna (dvs. privata) och centraliserade, till skillnad från kryptotillgångar som Bitcoin och Ethereum. Länder runt om i världen undersöker för närvarande fördelarna med att utveckla sina egna CBDC.

Men trots att vi pratade om dem idag ligger Storbritannien efter andra länder i utvecklingen av en sådan teknik. I en Tal idag sa Bank of England: s direktör för fintech, Tom Mutton, att centralbanken ”ännu inte hade fattat beslut om huruvida en behövs.”

Mutton sa att en CBDC-teknik skulle vara annorlunda än Bitcoins, ”med tanke på dess brister i prestanda och energieffektivitet.” Han tillade att ”energiförbrukningen för Bitcoin inte är typisk för alla blockchain- och distribuerade huvudbaserade metoder.”

”Snarare bör vi fokusera på att identifiera hur CBDC kan spela sin roll i övergången till en netto nollekonomi”, fortsatte talet.

Han tillade att ett brittiskt CBDC skulle vara ”den säkraste typen av pengar” och ”energieffektivitet borde vara en viktig faktor” för dess design.

Bitcoin använder en mekanism som kallas bevis för arbete för att fungera. För att nya mynt ska produceras använder Bitcoin ”gruvarbetare” kraftfulla datorer för att tävla om att lösa komplexa matematiska ekvationer. Detta förbrukar mycket el.

Debatten kring energiförbrukningen för kryptovaluta är uppvärmning. Kritiker säger att Bitcoins koldioxidavtryck är för stort, och projekt är jobbar på gör tillgången grönare.

En CBDC kan fungera utan sådan slöseri med teknik, enligt Mutton, som sa att inte alla digitala pengarsystem använder bevis på arbete och vissa är ”potentiellt i storleksordningen tiotusentals gånger effektivare per transaktion.”

Bara förra månaden, Kanadas centralbank sa att dess eget CBDC – när det släpps – inte skulle använda ”slösaktiga metoder för gruvteknik.”

Bank of England är skeptisk till decentraliserade kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. Centralbankens guvernör, Andrew Bailey, har sa att Bitcoin inte är pengar och har inget inneboende värde.

Även om banken har visat intresse i stablecoin (kryptovalutor kopplade till fiatvalutor) reglering och CBDC.

Ett antal andra länder – inklusive Kina – ligger långt före spelet och är testar redan sina egna CBDC. Men Mutton fortsatte med att säga att Storbritannien inte hamnar bakom sådana länder eftersom det är en ”tanke ledare” för CBDC.Source link