Bitcoin Dominance Rate studsar efter långvarig korrigering


Bitcoin Dominance Rate (BTCD) sjönk till 39,66%, den 19 maj, den lägsta nivån som uppnåtts sedan maj 2018.

Det har påbörjat en studs som kan ta den till den nedåtgående motståndslinjen nära 50%.

Långvarig BTCD-minskning

BTCD har flyttat nedåt sedan det nådde ett högsta värde på 73,63% i december 2020. Hittills har det nått en lägsta nivå på 39,66%, vilket gjorde den 19 maj.

Det låga gjordes direkt på det långsiktiga stödområdet 39,50%, som tidigare inte nåddes sedan 2018. Nästa stödnivå ligger på 36%.

Medan en studsning pågår är tekniska indikatorer i veckotidsramen fortfarande baisse. MACD är negativ och minskar. Den stokastiska oscillatorn har gjort ett baisseartat kors och rör sig nedåt. RSI har fallit under 30-linjen.

Därför anses den långsiktiga trenden fortfarande vara baisseartad.

Diagram efter TradingView

Framtida rörelse

Det dagliga diagrammet visar en nedåtgående motståndslinje som har funnits sedan det ovan nämnda höga priset. Linjen är för närvarande nära 50%.

Det sammanfaller med 0,382 och 0,5 Fib retracement nivåer, som finns på 49% respektive 52%.

Till skillnad från den veckovisa tidsramen är tekniska indikatorer i den dagliga tidsramen hausse.

Stokastisk oscillator har gjort ett hausseartat kors. RSI har korsat över 50. MACD är nära att flytta in i positivt territorium.

Diagram efter TradingView

Vågantal

Kryptovalutahandlare @Thetradinghubb skisserade ett BTCD-diagram som visar ett vågantal som antyder att en studs sannolikt kommer innan ytterligare en droppe.

Källa: Twitter

Rörelsen passar med en potentiell ABC-struktur (vit). Delvågsantalet ges i orange. Undervågorna 1: 3 har ett förhållande 1: 1,61, vanliga impulser.

Därefter skulle en potentiell botten för hela rörelsen vara 30%, vilket skulle ge vågorna A: C ett förhållande 1: 2,61. Om det inträffar skulle det vara det lägsta värdet som någonsin registrerats för BTCD.

Diagram efter TradingView

Förhållande till BTC

Sedan början av maj har förhållandet mellan bitcoin (BTC) (orange) och BTCD (ljusstake) varit negativt. Detta syns genom korrelationskoefficienten (röd). Det betyder att en ökning av priset på den ena orsakar en ökning av den andra.

Men sedan nedgången den 19 maj har förhållandet blivit negativt. Därför orsakar en ökning av BTC-priset en minskning av BTCD.

Diagram efter TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link