Bitcoin Dominance (BTCD) återupptar klättring mot 50%


Bitcoin-dominansgraden (BTCD) har ökat sedan den studsade den 19 maj 2021.

Det närmar sig en fallande motståndslinje och ett betydande motståndsområde nära 52%.

Långvarig BTCD-rörelse

Bitcoin-dominansgraden har minskat sedan den nådde en höjdpunkt på 73,63% i december 2020. Hittills har den nått en lägsta nivå på 39,66% den 19 maj 2021.

BTCD har studsat på stödområdet 39,50% och har nått en lokal höjd på 48,69%. Det närmaste motståndsområdet finns vid 52,60%, skapat av resistensnivån 0.382 Fib retracement.

Å andra sidan finns nästa stödområde på 36%.

Tekniska indikatorer ger några hausseartade tecken. MACD har genererat ett högre momentum medan RSI har passerat över 30 (grön ikon). Dessutom har den stokastiska oscillatorn stoppat sin minskning och har nu en neutral lutning.

Därför, även om det finns hausseartade vändningstecken på plats, är en hausseartad vändning ännu inte bekräftad.

BTCD-diagram av TradingView

Kryptovalutahandlare @ Pentosh1 skisserade ett BTCD-diagram, som visar en rörelse uppåt mot 52%. Som beskrivits ovan är detta motståndsnivån 0,382 Fib retracement.

Källa: Twitter

Fallande motstånd

En titt på det dagliga diagrammet visar att BTCD har följt en fallande motståndslinje sedan januari 2021. Den avvisades av den den 24 mars, vilket ledde till det ovan nämnda läget. Linjen är för närvarande nära 49%.

Tekniska indikatorer är blandade. Den stokastiska oscillatorn har gjort ett hausseartat kors, RSI är över 50 och MACD ökar. Alla dessa är hausseartade tecken.

Emellertid har den stokastiska oscillatorn genererat en baisseartad divergens (blå linje). Dessutom har RSI genererat en dold baisseartad avvikelse (röd linje).

Därför är det dagliga diagrammet, i likhet med den veckovisa tidsramen, inte tillräckligt för att bestämma trendens riktning.

BTCD-diagram av TradingView

Tvåtimmarsdiagrammet visar tydligare svagheter.

Både MACD och RSI har genererat en baisseartad avvikelse och BTCD närmar sig motstånd på 47%.

Därför förväntas ett kortsiktigt avslag.

BTCD-diagram av TradingView

BTCD-vågantal

Vågantalet antyder att den pågående nedåtgående rörelsen är en del av en baisseartad impuls (orange).

För närvarande är BTCD i våg fyra. Ett potentiellt mål för botten av flytten finns på 27,80%. Detta skulle vara ett nytt heltidsnivå.

BTCD-diagram av TradingView

Den första delen av studsan (markerad i grönt) ser ut som en trevågsstruktur. Därför är det osannolikt att detta är början på en ny baisse impuls.

Den andra delen av uppåtgående rörelsen (grön ikon) ser dock impulsiv ut.

Detta innebär att mönstret troligen kommer att spela ut som en ABC-korrigerande struktur (svart).

Ett potentiellt mål för toppen skulle vara 50,55%. Detta skulle ge vågorna A: C ett förhållande 1: 1 och skulle beröra både motståndslinjen för en parallell stigande kanal och den tidigare skisserade nedåtgående motståndslinjen.

Efter detta drag skulle en annan minskning troligt vara.

BTCD-diagram av TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link