Bitcoin Dominance (BTCD) Approaches maj 2018 Support


Bitcoins dominansgrad (BTCD) har minskat under hela 2021 och närmar sig en långsiktig stödnivå på 39,5%.

Trots att de är nära supporten visar BTCD inga hausseartade vändningstecken. Därför är en fortsatt minskning sannolikt.

Långvarig BTCD-minskning

BTCD har minskat sedan december 2020, efter att det nådde en högsta nivå på 73,63%. Hittills har den lyckats nå en lokal lägsta nivå på 40,15% den 15 maj.

Det låga gjordes mycket nära det långsiktiga stödområdet 39,50%, som inte har uppnåtts sedan 2018. Om detta stöd går sönder finns den närmaste närmast 36%.

Veckotidsramindikatorer är avgörande baisse. RSI har fallit under 30-linjen, MACD är negativ och Stokastisk oscillator har gjort ett baisseartat kors.

Därför är det troligt att den långsiktiga trenden fortfarande är baissär.

BTCD-diagram av TradingView

Brist på vändskyltar för BTCD

Det dagliga diagrammet innehåller inga hausseartade vändningstecken. MACD och Stochastic oscillator är båda nära att skapa högre momentstänger och hausseartade kors, men har ännu inte gjort det.

Dessutom har RSI upphävt en potentiell hausseartad avvikelse. Tvärtom skapade det en lägre låg och står nu inför motstånd.

BTCD-diagram av TradingView

Förhållande till BTC-pris

BTCD (grön) visas bredvid BTC-priset (orange) i diagrammet nedan.

Intressant är att det inte finns någon tydlig relation mellan de två. Sedan den 23 april har både ökningar och minskade priser på BTC orsakat en minskning av BTCD.

Därför, oavsett BTC-prisrörelse, har BTCD sjunkit kontinuerligt.

BTCD-diagram av TradingView

Slutsats

Bitcoin-dominans förväntas minska till nästa supportnivå på 39,5% och kan potentiellt nå 36%. Det finns inga hausseartade omvändningsskyltar ännu.

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link