Bitcoin (BTC) visar möjlig högre lågformation efter avslag


Bitcoin (BTC) hade minskat sedan det avvisades av motståndsområdet 55 900 dollar den 28 april.

Bitcoin försöker nu skapa en högre låg efter att ha studsat på en kortsiktig supportnivå. BTC har dock ännu inte bekräftat en kortsiktig återföring.

BTC går tillbaka efter avslag

Den 28 april nådde BTC 0,5 Fib retracement-nivån vid mätning från det höga priset, som hittades till 55 900 $.

Det avvisades omedelbart och började den nuvarande nedåtgående rörelsen.

Hittills har priset nått en lägsta nivå på 52 330 dollar. Det är väldigt nära att vidröra den nedåtgående motståndslinjen från vilken den bröt ut tidigare.

Tekniska indikatorer visar svaghet. MACD har skapat fyra på varandra följande nedre momentstaplar och RSI är nära att sjunka under 50.

Diagram efter TradingView

BTC försöker högre låg

Sedan avvisandet har BTC försökt skapa en högre låg.

Igår nådde den supportnivån 0,382 Fib retracement på 52 800 dollar och började den aktuella studsan.

Detta är den första potentiella nivån som kan fungera som stöd för att skapa en högre låg.

Om det inte håller, finns nästa supportnivåer på $ 51.670 och $ 50.550.

Tekniska indikatorer börjar visa styrka. MACD gav bara en hausseartad reverseringssignal och RSI håller på att gå över 50.

Eftersom avläsningarna från den sex timmar långa tidsramen är neutrala är det därför möjligt att de kortvariga indikatorerna gradvis kommer att driva dem till hausseartat territorium.

Diagram efter TradingView

BTC har dock ännu inte återvunnit viktiga motståndsområden som hittades mellan $ 54 384 och $ 54 871. Detta område skapas av 0.5-0.618 Fib retracement nivåer för den senaste delen av minskningen.

Innan den återvinner detta område och validerar det som stöd kan vi inte betrakta den kortsiktiga trenden hausse. I så fall skulle en minskning mot stödnivån på 0,5 Fib retracement från föregående diagram förbli det mest troliga scenariot.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Bitcoin försöker hitta stöd och skapa en högre låg över 0.382 Fib retracement-nivån på $ 52.800. Det har dock ännu inte återvunnit ett viktigt motståndsområde som skulle bekräfta att den hausseartade vändningen har börjat.

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link