Bitcoin (BTC) tappar tillbaka efter misslyckande med att återkräva $ 35.000


Bitcoin (BTC) har rört sig uppåt sedan den återhämtade sig den 22 juni. Den nådde en lokal höjd på 34 881 $ nästa dag.

Oavsett om det hittar stöd vid den aktuella prisnivån eller blir avvisat kommer det troligen att avgöra riktningen för den framtida trenden.

BTC går sönder och studsar

Bitcoin har gått uppåt sedan 22 juni efter att ha nått ett lokalt lågt värde på 28 805 dollar. Studsningen som följde föregicks av hausseartade avvikelser i både RSI- och MACD-signallinjen (blå linjer). Nästa dag nådde BTC högst 34881 dollar.

Det har dock gått nedåt sedan dess. Även om de hausseartade avvikelserna redan har spelat ut är tekniska indikatorer baissär. MACD och RSI minskar båda. Den förstnämnda är negativ medan den senare har fallit under 50. Utöver detta är den stokastiska oscillatorn mycket nära att göra ett baisseartat kors (röd cirkel).

De närmaste stöd- och motståndsnivåerna är $ 31 300 och $ 41 500.

BTC-diagram av TradingView

Pågående breakout

Tvåtimmarsdiagrammet visar att BTC redan har brutit ut från en fallande motståndslinje, som tidigare hade funnits sedan 15 juni.

Det avvisades dock av motståndsnivån på 0,5 Fib retracement på $ 35.070.

För närvarande håller BTC på att validera raden som support (grön ikon). Linjen sammanfaller också med stödnivån 0,382 Fib retracement (vit)

Trots detta visar tekniska indikatorer inga hausseartade tecken. RSI har sjunkit under 50 och MACD har gett en baisse reverseringssignal.

BTC-diagram av TradingView

Bullish eller baisseartat?

Det är ännu inte klart om vågantalet är hausse eller baisseartat. Men gårdagens minskning under den 33 367 $ låga (röda linjen) antyder det senare. Ökningen från nedgången ser ut att vara en trevågsstruktur istället för en hausseartad impuls.

BTC-diagram av TradingView

För att detta ska vara sant måste den pågående minskningen vara en 1-2 / 1-2 vågstruktur. Därför skulle en kraftig minskning följa.

Ett steg över den fallande motståndslinjen och $ 33 869-höjden skulle föreslå att detta inte är fallet och räkningen är hausse istället.

BTC-diagram av TradingView

Om BTC bryter ut skulle det sannolikt innebära att den aktuella rörelsen utgör vågorna en och två (svart) av en hausseartad impuls, vilket skulle slutföra en långvarig våg A (vit).

Därför är rörelsen under de närmaste timmarna avgörande för att bestämma trendens riktning.

BTC-diagram av TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link