Bitcoin (BTC) studsar i försök att återuppta den bullriga trenden

[ad_1]

Priset på bitcoin (BTC) har gått uppåt sedan det slutförde en korrigering den 25 april.

Bitcoin förväntas hitta stöd på en av de kortsiktiga stödnivåerna för Fib retracement och återuppta sin uppåtgående rörelse.

Veckans utsikter för BTC

BTC har gått uppåt sedan 25 april efter att det nådde ett lokalt lågt värde på 46 930 dollar.

Förra veckan ökade den något men misslyckades med att nå en ny rekordhög nivå.

Tekniska indikatorer för BTC ger en blandad syn. Det finns en betydande svaghet i form av en minskande MACD och potentiellt baisseartat kors i den stokastiska oscillatorn. Den förstnämnda är dock fortfarande positiv och den senare har ännu inte bekräftat ett baisseartat kors.

Å andra sidan har RSI genererat en dold hausseartad avvikelse. Detta är normalt ett starkt tecken på trendfortsättning.

Därför är avläsningarna från veckotiden inte tillräckliga för att bestämma trendens riktning.

BTC-diagram av TradingView

Aktuell rörelse

Det dagliga diagrammet ger en mer hausseartad syn. Medan priset för närvarande möter motstånd på 0,618 Fib retracement-nivå på 58 000 $, förblir tekniska indikatorer hausse.

MACD ökar och har nästan gått över till positivt territorium, RSI har flyttat sig över 50-linjen och Stokastisk oscillator har gjort ett hausseartat kors.

Dessa tecken indikerar att trenden sannolikt fortfarande är hausseartad och BTC bör fortsätta att gå uppåt. Om det bryter ut skulle nästa motståndsområde sannolikt hittas på $ 64,900.

BTC-diagram av TradingView

BTC-vågantal

Vågantalet antyder att BTC är i våg fem (vit) av en långvarig hausseartad impuls som började i mars 2020. Inom detta mönster var våg fyra en löpande platt korrigering, som ofta följs av en skarp rörelse i andra riktningen .

Vågantalet visas i orange.

De två mest troliga målen för toppen av denna rörelse finns på $ 81,150 och $ 102,150.

BTC-diagram av TradingView

Det kortvariga vågantalet antyder att BTC följde en ledande diagonal som slutade med en stigande kil.

BTC har redan studsat på supportnivån på 0,5 Fib retracement på $ 53,300.

Även om det är möjligt att BTC fortsätter att sjunka mot 0.618 Fib retracement-nivån, är tekniska indikatorer inom den två timmar långa tidsperioden hausse. Därför är det mer troligt att den fortsätter att röra sig uppåt från nuvarande nivå.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Bitcoin förväntas hitta stöd på en av de kortsiktiga Fib retracement-nivåerna som ligger på $ 53,300 och $ 51,800. Därefter förväntas det gradvis gå uppåt mot ett nytt högt pris.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link