Bitcoin (BTC) stoppar minskar med studs över stöd


Den 13 maj studsade Bitcoin (BTC) över supportområdet på 47 800 $ och satte ett tillfälligt slut på den nedåtgående rörelsen som började dagen innan.

Även om det fortfarande handlar över support finns det inga tydliga hausseartade vändningstecken på plats.

BTC studsar på support

BTC minskade betydligt den 12 maj och nådde ett lägsta värde på $ 48 600. Minskningen fortsatte nästa dag och tog priset hela vägen till ett lågt värde på 46 000 dollar.

BTC har dock studsat tillbaka sedan och skapat en doji-ljusstake ovanför supportområdet $ 47 800. BTC har inte stängt under denna nivå sedan mars. Denna ljusstake hade också en hausseartad slut.

Tekniska indikatorer är neutrala. Medan den stokastiska oscillatorn har gjort ett hausseartat kors har RSI korsat under 50.

Dessutom har MACD gått över till negativt territorium för första gången sedan oktober 2020 (röda pilar).

BTC-diagram av TradingView

Kortvarig rörelse

Tvåtimmarsdiagrammet visar att BTC avvisades av motståndsområdet $ 51 125, vilket är motståndsnivån för Fib retracement 0.382.

Trots avslaget blir de tekniska indikatorerna hausse. MACD har gett en hausseartad reverseringssignal medan RSI har genererat en hausseartad divergens och har passerat ovanför 30-linjen.

Nästa motståndsområde finns på $ 52,725, skapat av 0,5 Fib retracement-nivån.

BTC-diagram av TradingView

BTC-vågantal

Vågantalet indikerar att BTC är i C-vågen i en ABC-korrigerande struktur.

Ett mål på 41 560 $ skulle ge vågorna A: C ett förhållande 1: 1. Dessutom tar det priset till den nedåtgående kanalens supportlinje.

Delvågsantalet visas i rött. Det antyder att priset ligger i delvåg fyra, som har utvecklats till en symmetrisk triangel. En uppdelning från detta mönster skulle sannolikt bekräfta att priset är på väg mot kanalens supportlinje.

Å andra sidan skulle en ökning över undervåg 1 låg på $ 53 500 (röd linje) ogiltigförklara denna möjlighet.

Klicka här om du vill räkna längre.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Trots att de har stöd har BTC inte visat några hausseartade vändningstecken. Bitcoin kan sannolikt sjunka till 41 560 $ innan den återupptar sin uppåtgående rörelse.

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link