Bitcoin (BTC) Rally stoppade kort till $ 38.000


Bitcoin (BTC) har ökat sedan den studsade från support den 8 juni.

BTC följer en fallande motståndslinje och gör potentiellt sitt femte försök att bryta ut.

Pågående BTC-studs

Bitcoin har ökat sedan de studsade från support den 8 juni, efter att ha nått ett lokalt lågt värde på $ 31.000. Det skapade en hausseartad uppslukande ljusstake den 9 juni och nådde en topp på 38 491 dollar nästa dag.

Tekniska indikatorer bekräftar dock inte trendförändringen. Medan de lutar hausse, finns det några blandade signaler på plats. MACD ökar, nästan över till positivt territorium, och Stokastisk oscillator har gjort en hausseartad korsning.

Det finns en stark medelfristig hausseartad divergens på plats i RSI (blå). Trots detta bekräftade gårdagens höga också en dold baisseartad avvikelse (röd), vilket är ett starkt tecken på fortsatt trend med trenden.

BTC måste ogiltigförklara denna dolda avvikelse med en högre höjd för att bekräfta ett hausseartat mönster.

BTC-diagram av TradingView

Framtida rörelse

Sextimmarsdiagrammet visar att BTC följer en fallande motståndslinje sedan 20 maj. Igår markerade fjärde gången den avvisades av den.

Tekniska indikatorer inom sex timmars tidsram är mer hausse. RSI har passerat ovanför 50-linjen och MACD är nära att bli positiv.

En breakout från linjen skulle ta den mot nästa motståndsnivå på $ 41,300, $ 44,750 och potentiellt $ 48,200. Omvänt är det närmaste supportområdet 32 ​​400 dollar.

BTC-diagram av TradingView

Vågantal

Rörelsen sedan 10 maj är en struktur med tre vågor uppåt. Därför är det osannolikt att det blir början på en hausseartad impuls. Snarare är det potentiellt A-vågen med en ABC-korrigering, som skulle finnas i en uppåtgående parallell kanal.

Därför är den mest troliga möjligheten att våg C tar BTC mot $ 44.050. Detta skulle ge vågorna A: C ett förhållande 1: 1 och priset skulle nå kanalens motståndslinje.

Om våg C sträcker sig kan det ta BTC hela vägen upp till $ 51764. För närvarande kan vi inte avgöra om rörelsen uppåt kommer att sträcka sig eller inte.

Ett breakout från kanalen och rörelse över $ 47.000 skulle sannolikt indikera att det låga är i, medan en avvisning vid kanalens motståndslinje skulle gynna möjligheten att BTC så småningom sjunker mot en annan låg.

För långtidsräkning, klicka här.

BTC-diagram av TradingView

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link