Bitcoin (BTC) misslyckas med att upprätthålla uppåtgående rörelse – Vad är nästa?


Bitcoin (BTC) flyttade stegvis förra veckan och öppnade och stängde nästan samma pris på $ 35700.

Tekniska indikatorer och prisåtgärder ger blandade tecken. Vågantalet lutar dock baisseartat.

Bitcoin konsoliderar

Bitcoin upplevde viss volatilitet förra veckan och flyttade från ett lägsta av $ 34,153 till ett högt av $ 39,476. Men både öppnings- och stängningspriserna var nära $ 35 700, vilket skapade ett doji-ljus i veckans tidsram.

Tekniska indikatorer i veckotidsramen är baisse. MACD har fallit i negativt territorium för första gången sedan november 2019. RSI har också precis passerat under 50 och Stokastisk oscillator har gjort ett baisseartat kors (röda ikoner).

För närvarande handlas BTC på supportnivån 0,5 Fib retracement på $ 34,340. Nästa support är på 27 125 $, vilket är 0.618 Fib retracement supportnivå.

BTC-diagram av TradingView

Framtida rörelse

Sedan botten den 19 maj har BTC handlat i en symmetrisk triangel. Det är för närvarande vid stödlinjen i denna triangel, som normalt anses vara ett neutralt mönster. Det avvisades av motståndslinjen den 4 juni och skapade en baisseartad ljusstake nästa dag.

Till skillnad från veckodiagrammet är tekniska indikatorer hausse. Stokastisk oscillator har gjort ett hausseartat kors (grön ikon), och både MACD och RSI ökar.

BTC-diagram av TradingView

Sextimmarsdiagrammet är återigen baisseartat. Den 4 juni fungerade stödlinjen för en parallell nedåtgående kanal som motstånd. Den avvisade BTC och skapade den tidigare beskrivna baisseartade ljusstaken.

Tills den återfår linjen kan trenden betraktas som hausse.

BTC-diagram av TradingView

Vågantal

Vågantalet är inte helt klart. Det hausseartade scenariot indikerar att hela rörelsen inuti triangeln var en del av B-vågen. Om så är fallet kan BTC snart se ett steg uppåt mot $ 48.000.

En minskning under $ 34 800 $ (röd linje) skulle ogiltigförklara detta scenario.

BTC-diagram av TradingView

I det här fallet skulle den baisseartade räkningen indikera att hela triangeln är en del av våg fyra i en baisse impuls. Ett potentiellt mål för botten av den nedåtgående rörelsen skulle hittas mellan $ 24 278 och $ 21 922. Dessa mål hittas med hjälp av en extern retracement och Fib-projektion.

BTC-diagram av TradingView

Rörelsen sedan den baisseartade ljusstaken ser ut som början på en baisseartad impuls (markerad med rött). Omvänt ser rörelserna i botten (markerat i grönt) korrigerande ut. Detta indikerar att den baisseartade möjligheten är mer sannolik.

I vilket fall som helst skulle en minskning under $ 34.800 $ låg (röd linje) bekräfta att det baisseartade antalet spelar ut, medan en ökning över $ 39.474 $ (röd linje) skulle bekräfta att det hausseartade antalet spelas.

Klicka här för att få en längre våg.

BTC-diagram av TradingView

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link