Bitcoin (BTC) kämpar för att upprätthålla rally efter breakout


Priset på bitcoin (BTC) har ökat sedan den 19 maj men kämpar för att upprätthålla den uppåtgående rörelsen.

Skapandet av en högre lågnivå nära den nuvarande prisnivån är avgörande för att den uppåtgående trenden ska fortsätta

BTC kämpar för att upprätthålla rally

BTC har ökat sedan den 19 maj, då den nådde ett lägsta värde på $ 30.000. Den lyckades nå en lokal höjd på $ 40 841 den 26 maj. Men den har fallit sedan.

Trots nedgången blir de tekniska indikatorerna hausse. MACD har gett en hausseartad reverseringssignal och skapat fyra på varandra följande högre momentum-staplar. RSI ökar för att göra sin andra högre låg. Slutligen visar Stokastisk oscillator tecken på att röra sig uppåt.

BTC-diagram av TradingView

Pågående BTC-breakout

Sextimmarsdiagrammet visar ett breakout från en fallande motståndslinje. Även om rallyt inte kunde upprätthållas, handlar BTC fortfarande över denna linje, vilket potentiellt kan valideras som stöd.

Det finns motståndsnivåer på 41.200 $ och 41.850 $. Dessa är respektive 0.382 och 0.618 Fib retracement nivåer.

BTC-diagram av TradingView

Entimmarsdiagrammet visar att BTC under hela den pågående minskningen har handlat i en fallande parallell kanal. Detta kan vara en korrigerande rörelse.

Priset handlas för närvarande direkt på kanalens supportlinje. Det berörde tidigare supportnivån på 0,5 Fib retracement på $ 36.000.

Således, om rallyt ska fortsätta, är skapandet av ett högre lågvärde avgörande på dessa nivåer.

Diagram efter TradingView

Vågantal

Det mest troliga vågantalet indikerar att den föregående minskningen är en ABC-korrigerande struktur, där vågorna A: C hade ett förhållande 1: 1,61.

Detta skulle bekräftas av en ökning över A-vågen låg till $ 47,004 (röd linje) och skulle passa med det långsiktiga BTC-antalet.

BTC-diagram av TradingView

Det finns dock en möjlighet att minskningen var en baisse impuls och BTC är nu i våg fyra.

Om så är fallet kan priset handlas i en symmetrisk triangel. Av den anledningen kan det falla mot regionen $ 33 000 innan det studsar igen.

BTC-diagram av TradingView

Som ett resultat kan minskningen fortsätta mot $ 27 152, den långsiktiga supportnivån på 0.618 Fib retracement.

Därför är den nuvarande kortsiktiga rörelsen avgörande, eftersom ett fall mot $ 33.000-nivåerna kan indikera att den långsiktiga korrigeringen inte är över än.

BTC-diagram av TradingView

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link