Bitcoin (BTC) hittar support nära $ 53 000 och studsar


Priset på bitcoin (BTC) har sjunkit under de senaste två dagarna och bryts ner från en kortvarig stigande supportlinje.

Trots minskningen har BTC hittat stöd på 0.5 Fib retracement supportnivå på $ 53.000 och började den pågående studsningen.

BTC återgår

Bitcoin minskade avsevärt igår, vilket skapade en baisse uppslukande ljusstake. Det föll från det högsta på $ 57.200 till det lägsta på $ 53.046, vilket motsvarade en total minskning på 7%.

Det är möjligt att nedgången inträffade för att validera den nedåtgående motståndslinjen från vilken BTC bröt ut tidigare.

Trots minskningen är tekniska indikatorer fortfarande hausse. MACD ökar och den stokastiska oscillatorn är fortfarande på rätt väg för att göra ett hausseartat kors.

BTC-diagram av TradingView

BTC studsar på support

Det kortfristiga diagrammet visar att priset har gått nedåt de senaste två dagarna. Detta ledde till en uppdelning från en stigande stödlinje, som tidigare hade varit på plats sedan den 26 april.

Minskningen pågår fortfarande och har tagit BTC till supportområdet på 53 000 $. Detta är 0,5 Fib retracement-nivån för hela uppåtgående rörelse och ett horisontellt stödområde. När den väl kom dit började priset röra sig uppåt

Dessutom blir de tekniska indikatorerna hausse. RSI har genererat en hausseartad divergens och MACD har gett en haussignal. Därför är det troligt att priset fortsätter att öka på kort sikt.

BTC-diagram av TradingView

Om den gör det finns huvudresistensområdet mellan $ 56 000 – $ 56 700. Detta målintervall är respektive 0,5-0,618 Fib retracement-nivåer för den nedåtgående rörelsen.

Ett breakout och omprövning av denna nivå skulle bekräfta att den kortsiktiga trenden är hausse.

Wave Count

Vågantalet antyder att BTC är i våg fem (vit) av en långvarig hausseartad impuls.

De två mest troliga målen för toppen av denna uppåtgående rörelse ligger på $ 81 300 och $ 102 300. Dessa mål hittas med hjälp av en Fib-projektion på vågorna 1-3.

Delvågsantalet visas i orange. Det antyder att priset har slutfört undervågorna en och två.

En minskning under undervågen en låg på $ 47,004 skulle ogiltigförklara just detta vågantal.

BTC-diagram av TradingView

Slutsats

Bitcoin har sannolikt hittat stöd på $ 53.000 och förväntas återuppta sin bana till intervallhöjderna.

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link