Bitcoin (BTC) försvarar långsiktig supportnivå


Bitcoin (BTC) minskade något under veckan 7-12 juli och handlade i ett intervall mellan $ 35 293 och $ 32 077.

Det har brutit ut från en kortsiktig fallande parallell kanal och handlas nu inom ett identiskt mönster på medellång sikt.

Bitcoin försvarar långsiktigt stöd

BTC minskade något under veckan 7-12 juli. Det fortsatte att nå en lägsta nivå på 32 077 dollar innan den återhämtade sig något och stängde till 34 258 dollar.

Det har handlat över det horisontella supportområdet på 32 400 dollar sedan 19 maj. Medan BTC skapade flera långa nedre vickar under detta område har det inte lyckats nå ett slut under det. Därför är stödområdet fortfarande intakt.

Trots detta inträffar är tekniska indikatorer baisse. MACD är negativ och minskar, RSI har sjunkit under 50 och Stokastisk oscillator har gjort ett baisseartat kors.

Supportnivån på 0.618 Fib retracement ligger på $ 27.050.

BTC-diagram av TradingView

Handelsintervall

Det dagliga diagrammet visar att BTC har handlat i ett intervall mellan $ 31 300 och $ 40 550 sedan 19 maj. Det studsade från supportlinjen i intervallet den 22 juni (grön ikon), skapade en högre låg den 26 juni och har gått uppåt eftersom.

BTC handlar dock fortfarande nära mitten av intervallet. Utöver detta är tekniska indikatorer relativt neutrala. MACD ökar men är ännu inte positiv, RSI är fortfarande under 50, och medan Stokastisk oscillator har gjort ett hausseartat kors har den knappt flyttat uppåt.

Tills BTC bryter ut eller ner från detta intervall kan trenden inte bestämmas tydligt.

BTC-diagram av TradingView

Kortvarig rörelse

Tvåtimmarsdiagrammet visar att BTC handlar i en fallande parallell kanal (svart) sedan 29 juni.

Medan det är inne i mönstret har det brutit ut från en kortare kanal (vit).

Både RSI och MACD är hausse och ökar. Därför skulle det vara troligt att det bryts ut från den långsiktiga kanalen.

BTC-diagram av TradingView

Vågantalet antyder att detta är en komplex WXY-korrigerande struktur. Om så är fallet är BTC för närvarande i Y-vågen.

Att ge vågorna W: Y ett förhållande 1: 1 skulle leda till en hög nära $ 40 000, mycket nära toppen av det intervall som beskrivs i den dagliga tidsramen.

BTC-diagram av TradingView

För BeInCryptos tidigare bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link