Bitcoin (BTC) försöker återfå Key Support Area till $ 34,7000


Bitcoin (BTC) har återigen närmade sig ett viktigt supportområde nära $ 34700. Efter att ha återbesökt nivån på 30 000 dollar förra helgen försöker priset återuppta upptrenden.

Att återfå detta stödområde eller validera det som ett motstånd igen kan avgöra trendens framtida inriktning.

Bitcoin i veckodiagrammet

Förra veckan nådde Bitcoin-priset $ 28 600, ett område som inte har setts sedan januari 2021. En stark återhämtning och en omprövning av $ 35 000-nivån följde dock kort därefter.

Som ett resultat dök upp en hammarstake med en lång bottenveke (grön pil) i veckodiagrammet. Det kan vara ett tecken på trendförändring.

Dessutom registrerade Bitcoin inte en nivå under den veckovisa supportnivån i $ 32 250-området (blå linje), så tekniskt sett är strukturen för den långsiktiga uptrenden intakt.

BTC-diagram av Tradingview

De veckovisa tekniska indikatorerna är baisse, även om signaler för en bottenåtgärd kan ses:

RSI försöker vända sig i det neutrala området 44-48. Samtidigt närmar sig indikatorn den långsiktiga stödlinjen (blå), som går tillbaka till december 2018 och validerades andra gången under COVID-19-krisen i mars 2020.

MACD faller kraftigt, men fart har försvagats under de senaste två veckorna, med de röda staplarna har blivit kortare. Indikatorn har ännu inte gått in i negativt territorium som i mars 2020.

Den stokastiska oscillatorn är i baiss territorium under 20-linjen och ger inte signaler om en möjlig rebound för tillfället.

BTC-diagram av Tradingview

Fallande triangel

Det dagliga diagrammet ger ett mer hausseartat perspektiv. Sedan den 19 maj verkar Bitcoin-priset ha bildat en fallande triangelstruktur vars bas sammanfaller med 30 000 $ -området. Detta område har redan testats och validerats som support flera gånger.

Den 13 juni uppstod ett falskt breakout från denna struktur, vilket validerade $ 40 500-nivån som motstånd och återvände till botten av intervallet. För närvarande ser vi ett nytt försök att bryta ut ur triangeln och övervinna den viktiga motståndsnivån på $ 34 700 (blå linje).

Denna nivå har fungerat som stöd flera gånger tidigare, medan den bekräftades som motstånd den 24 juni. Den sammanfaller också med den fallande motståndslinjen för den ovannämnda triangelstrukturen. En breakout ovanför detta område skulle öppna vägen för en omprövning av motstånd på $ 40.500.

BTC-diagram av Tradingview

Tekniska indikatorer verkar stödja möjligheten till breakout. Först har botten på 28 600 dollar hjälpt till att generera många hausseartade avvikelser på RSI, MACD och den stokastiska oscillatorn. Vi ser ökande avläsningar på grundindikatorerna trots att priset noterade en lägre låg.

Därefter har MACD genererat positiva momentum de senaste två dagarna och närmar sig att komma in i positivt territorium. Den stokastiska oscillatorn har vänt sig från det baisseartade territoriet och fortsätter att stiga i det neutrala området.

RSI verkar mest intressant, eftersom indikatorn också har avvisat nedgången till baisseartat territorium, men närmar sig för närvarande den långsiktiga motståndslinjen (orange cirkel). Denna linje går tillbaka till januari 2021 och har redan testats fyra gånger – senast under den ovan nämnda falska breakout den 13 juni. Om RSI bryter igenom denna motståndslinje blir det en stark reverseringssignal.

BTC-diagram av Tradingview

För BeInCryptos tidigare Bitcoin (BTC) analys, Klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link