Binance VD CZ säger fortfarande att hans företag inte har något huvudkontor

I korthet

  • Binance VD Changpeng Zhao upprepade att Binance inte har något huvudkontor under årets Ethereal Summit.
  • Kryptobörsen har haft en stenig relation med tillsynsmyndigheter tidigare.

Changpeng ”CZ” Zhao, VD för gigantiska kryptovalutautbyte Binance, insisterar fortfarande på att hans företag inte har något huvudkontor. Hans förklaring kom under en intervju med Avkryptera chefredaktör Daniel Roberts under årets Ethereal Virtual Summit.

”Allas definition av ett företags huvudkontor är något annorlunda,” sa CZ. ”När du frågar hur du definierar ett huvudkontor – är det ett kontor där människor sitter? Jag arbetade hemifrån de senaste tre och ett halvt åren. OVårt ledningsgrupp sitter inte på ett kontor, vi har ingen tydlig plats där vi kan gå, enligt de flesta människors normala definitioner av ett huvudkontor som vi kan kalla ett huvudkontor. Så när folk frågar mig vill jag inte ge dem fel svar bara för att tillfredsställa deras definition. ”

Naturligtvis finns det ingen kontrovers om definitionen av ett företags huvudkontor. Ett företags huvudkontor är dess huvudsakliga affärskontor, vanligtvis lagligen registrerade som adressen från vilken verksamheten drivs.

CZ tillade att när människor tänker på sin traditionella idé om ett företag, ”De tänker på ett huvudkontor, ett kontor, ett bankkonto, en registrering osv. Men idag kan du driva organisationer med förmodligen ingen av dem. ”

Krypto- och icke-kryptofolk har länge varit nyfiken på att veta var Binances huvudkontor är, eftersom det skulle ge ett fönster in i kryptobörsens reglerande status – ett ämne som hittills förblir grumligt.

Binances reglerande historik

Kryptoutbytet har haft en utmanande relation med tillsynsmyndigheter i sin historia.

År 2017 lämnade Binance Kina och startade butik i Japan och Taiwan innan han åkte till Malta – en jurisdiktion som är välkänd för sina slappa kryptoregler.

Men förra året klargjorde Malta att Binance inte har tillstånd att verka på Malta. Fem månader efter det, Malaysia Securities Commission påstås att Binance verkade olagligt i landet. Vid den tiden berättade Binance supportpersonal Avkryptera att Binance-verksamheten fungerade bra i Malaysia.

År samma år lämnade Binance Kina, den kryptobörsregistrerade Binance Holdings Limited i Georgetown, Caymanöarna. Ett företagslänkningsdokument som tidigare sett av Avkryptera visar Caymanöarna som Binances huvudkontor. Dessutom har Binance det tidigare använt denna adress för att registrera flera varumärken med Binance-namn och logotyp.

Under 2019, Binance också registrerad Binance Investments Company på Seychellerna.

Allt motsvarar en långvarig fråga: Var är detta jätte kryptoföretag baserat?

Idag är Binance US – kryptobörsens marknadsplats registrerad i flera amerikanska stater – mitt i en konfrontation med US Commodity Trading Futures Commission (CTFC). CTFC inledde en utredning om Binance för påstått att ha tillåtit amerikanska handlare att göra affärer som bryter mot befintliga amerikanska regler. När Avkryptera frågade CZ för att kommentera denna utredning förra månaden, avböjde han.Source link