Binance VD CZ försvarar Binance Smart Chain Ethereum Copycats

[ad_1]

I korthet

  • Binance VD Changpeng “CZ” Zhao dök upp på Ethereal Summit.
  • Han svarade på frågor om uppenbara Ethereum-knockoffs på Binance Smart Chain.

Flera månader efter att världens största kryptovalutabörs Binance lanserades Binance Smart Chain (BSC), sin egen blockchain för att vara värd för decentraliserade applikationer tog företaget värme för att invadera Ethereums gräs – och eventuellt vissa projekts immateriella egendom.

Visas på Ethereal Virtual Summit drivs av Avkryptera på fredag ​​föreslog Binance VD Changpeng “CZ” Zhao att det bara är en del av att vara en innovatör.

”Ethereum uppfann inte blockchain”, sa han. ”Ethereum kopierade blockchain från Bitcoin … Och självklart kommer människor att titta på vad som är populärt på Ethereum och försöka kopiera det till BSC.”

Det kan till och med vara bra, antog han. Han pekade på PancakeSwap, den decentraliserade börsen (DEX) som har överträffat Ethereum-baserad Uniswap i handelsvolym.

”Uniswap har förmodligen uppfunnit den automatiserade marknadsföraren, likviditetspoolerna, etc., så det är fantastiskt, men i en decentraliserad värld kommer dina koncept att kopieras väldigt snabbt,” sa han och hänvisade till DEX-häftklamrar som gör att människor kan handla direkt med en en annan utan mellanhand.

Zhao antydde sedan det historiskt höga Ethereum nätverksavgifter skapade en öppning för produkter som liknade men bättre. ”Ärligt talat, om du stannar i en blockchain som kostar ungefär $ 100 per transaktion, kommer du inte att få så många användare”, sa han.

Genomsnittliga transaktionsavgifter på Ethereum under de senaste 6 månaderna. Bild: BitInfoCharts

Decentraliserad ekonomi, eller DeFi, avser finansiella produkter som ersätter banker och mäklare med kod i en blockchain, vanligtvis Ethereum. Sedan BSC gick i drift i september har det avskaffat Ethereum DeFi-handlare med löfte om lägre avgifter och snabbare handel.

Utvecklare som byggde ovanpå BSC (inte nödvändigtvis associerade med Binance), medvetna om Ethereums förstahandsstatus, lånade också från Ethereum-baserade projekt som Euler Beats, Hashmasks och CryptoPunks för att skapa BSC-versioner som heter Musical Beats, Bashmasks och Binance Punks – med mycket liten ansträngning för att annars dölja sitt ursprung.

”Det är en mycket naturlig sak för människor att göra”, sa CZ. ”Det här är samma sak som om något startprojekt är populärt i USA, och de är blockerade i Kina, gissa vad? Kineserna kommer att försöka göra en kopiering inom Kina. Kina är en enorm marknad, det är som en femtedel av världens befolkning. Och varför inte, eller hur? Det är därför det finns en kopia av Google, det finns en kopia av Facebook, det finns en kopia av Twitter, det finns en kopia av nästan allt du kan tänka dig, det finns en kopia av PayPal. Så det är ganska naturligt. Och det är omöjligt att skydda begrepp. Jag tror att upphovsrättslagar, patent fungerar, men de är vanligtvis mycket svåra. ”

CZ: s argument handlar om det praktiska och önskvärda att upprätthålla upphovsrätten till blockchain-baserade produkter, som upprätthålls av distribuerade nätverk av datorer snarare än en central aktör. Men det förnekar inte den potentiella olagligheten med att skapa knockoffs.

”Människor likställer decentralisering med bara total avskaffande av regler och rättigheter,” ConsenSys generalråd Matt Corva berättade Avkryptera i mars. Även med programvara med öppen källkod, som innehåller kod som kan modifieras och byggas på, sa Corva: ”Det är inte en gratis licens att bara kopiera och klara hela sin verksamhet och produkt och släppa den under ditt eget varumärke.”

Med DeFi och NFT: er—Unika digitala tillgångar som indikerar ägande och kan verifieras via en blockchain — blir stora delar av kryptoekonomin, gräskriget är långt ifrån över.

[ad_2]

Source link