Binance USA planerar massiv anställning för att konkurrera med Coinbase

[ad_1]

I korthet

  • Brian Brooks kom till Binance US från Washington.
  • Han säger att företaget planerar att expandera mycket snart.
  • Han tror också att utbytet kommer att fortsätta att diversifiera.

Binance USA: s nya VD, Brian Brooks, satte sig ner med Dekryptera Jeff Roberts vid årets virtuella Ethereal Summit för att beskriva företagets explosiva planer för expansion under det kommande året.

Brooks sa att han planerar att fördubbla antalet personer under de närmaste sex månaderna genom att anställa ytterligare 75 till 100 personer och sedan öka det till 5 gånger det nuvarande antalet under de närmaste 18 månaderna.

”Jag tycker att det är ganska tydligt att Binance är det snabbast växande börsen i USA”, sa han.

Brooks själv är en del av den tillväxten. Den 20 april tog han över från Catherine Coley för att bli VD för Binance US.

Han tog med sig en stor erfarenhet – Brooks styrde kontoret för valutaövervakaren (OCC) under tidigare president Donald Trump och tillbringade ett och ett halvt år som Coinbase’s Juridisk chef.

Brooks kunde ha valt något jobb i krypto industri. Så varför Binance US, den oberoende, endast amerikanska versionen av Binance som handlar en bråkdel av volymen hos sin tidigare arbetsgivare, Coinbase?

Brooks svarade snabbt: ”Det jag älskar att göraJag tror att folk kanske såg det på OCCrör sig väldigt snabbt i en miljö med snabb körning. Jag ser en mycket snabb tillväxttakt här. Och det finns inget roligare för mig än så. ”

Under sin tid i Washington teoretiserade Brooks redan hur nationella banker kunde interagera med krypto. Under sin tid publicerade OCC vägledning om hur banker kan ha förvar stallmynt, och hur kryptoföretag kan bli banker själva.

Roberts frågade om Binance USA: s beslut att rekrytera Brooks är en del av en bredare plan för att smörja hjulen med Washington.

Svarade Brooks uppriktigt. ”Jag skulle inte säga att det nödvändigtvis bara är det fixera saker i Washington, sade han. Men krypto behöver vänner i Washington för att trivas, och Brooks har många vänner från sin tid i DC.

”Jag tror att det var en handfull av oss i administrationen som hade en avhandling för detta. Så ja, jag tror att jag kan hjälpa till på den fronten, sade han.

Slutet på linjen

Roberts frågade sedan Brooks om den framtida rollen för kryptobörser och om marknaden kommer att fortsätta att stänga in på några dominerande börser, som Coinbase och Binance.

Brooks tror att utbyten är ”bara en ramp in i kryptovärlden” och säger att när människor väl är i krypto borde de inte behöva utbyten längre.

Han förutspår det stallmynt kommer att bli den framtida betalningsmekanismen, så ”du behöver inte längre gå fram och tillbaka mellan ditt bankkonto och ditt kryptoplånbok. ”

För Brooks går rollen som Binance US utöver att bara vara ett utbyte: ”Vi [Binance US] har i vårt DNA inte bara ett fiat-utbyte; Vi har också i vårt DNA saker som derivat och futures, och snart en NFT plattform och andra saker. ”

”Du kommer att tänka på oss mer som ett diversifierat plattformsföretag där vi bygger tokens och tokeniserar verkliga tillgångar, som fastighet och aktier, engagerade i betalningar via vårt egna stabila mynt. ”

”I slutet av dagen kan det finnas nollbyten, och frågan är, ’vem vinner som plattform?’ Jag tror att det blir oss. ”

[ad_2]

Source link