Binance under scrutioniny from Regulators for Stock Token Offering

[ad_1]

Tillsynsmyndigheter i Europa har meddelat sin utredning om Binance efter den senaste tokenlanseringen.

Europeiska tillsynsmyndigheter har inlett en utredning om utbyte av kryptovaluta Binance som svar på sitt aktietecknet.

Nyheten släpptes på måndagen att Binance skulle erbjuda tokens som ger exponering för investerare för MicroStrategy, Apple och Microsoft. Trion går med i Tesla och Coinbase, som tidigare tillkännagavs som en del av initiativet.

Målet är att tillåta användare som inte är bosatta i USA, Turkiet eller Kina att ”handla aktier genom kryptomynt som representerar en aktie i en aktie.” Token var tänkt som ett sätt att övervaka aktieutvecklingen för varje aktie de representerar.

Binance under brand i Europa

Binance hävdar att aktietoken är en CM-Equity-produkt som helt uppfyller MiFID II-marknadsreglerna i Europeiska unionen och BaFins bankregler.

”För närvarande köper och säljer användare bara tokens från och till CM-Equity AG, vilket inte kräver ett prospekt”, säger Binance enligt uppgift. CM-Equity är en grupp som hanterar bearbetning för token-handeln.

Tillsynsmyndigheter försöker nu avgöra om tokens helt överensstämmer med reglerna som styr öppenhet och företagsinformation. FCA sa att de ”arbetar med företaget för att förstå produkten” och ”de regler som kan gälla för den.”

I sitt eget uttalande om utredningen sa Tysklands finansiella tillsynsmyndighet BaFin att det ”har skäl att misstänka att Binance Tyskland säljer aktier i Tyskland i form av” aktietecken ”utan att erbjuda nödvändiga prospekt.”

Hongkongs myndigheter tittar också nära på Binance

Enligt en separat rapport kommer Hongkongs tillsynsmyndigheter också att undersöka liknande problem med Binance. Det är möjligt att kampanjen kan falla under Hongkongs reglerade verksamhet och skulle kräva en specifik licens. En licens som Binance för närvarande inte har, enligt Securities and Futures Commission.

Licensen krävs av alla enheter som marknadsför säkerhetstoken i Hong Kong. Binance hävdar att de inte är verksamma i staden Hong Kong och därför inte omfattas av kraven i Securities and Futures Ordinance.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link