Binance under mer tryck när Thailand SEC lämnar in brottmål

Binance verkar vara i mer varmvatten efter den senaste åtgärden från den thailändska SEC, som har lämnat in ett straffrättsligt klagomål mot utbytet.

Binance har haft ett tufft par veckor när länder över hela världen riktar sig mot börsen av olika skäl.

Det senaste landet som vidtar åtgärder mot världens största kryptovalutautbyte är Thailand. I ett nytt memo från Thailand Securities and Exchange Commission (SEC) har SEC lämnat in ett brottmål mot Binance för att ha drivit en digital tillgångsverksamhet utan licens.

Tillkännagivandet säger vidare att ”Binance har uppmanat den thailändska allmänheten och investerare att använda sina tjänster, antingen via sin webbplats eller Facebook-sida: Binance Thai Community.”

SEC hade tidigare utfärdat ett varningsbrev till Binance och bad utbytet att lämna in ett skriftligt svar på anklagelserna. Binance misslyckades dock med att skicka in svar inom den angivna tidsramen.

Enligt tillkännagivandet betraktas överträdelsen som kriminell, vilket kan leda till ett ”fängelse i två till fem år och en böter på 200 000 till 500 000 baht och en ytterligare daglig böter som inte överstiger 10 000 baht för varje dag under vilken brott fortsätter. ”

Meddelandet innebär nu att SEC kommer att fortsätta med en utredning samt rättsliga förfaranden mot utbytet.

Andra länder riktar sig också till Binance

Senast tillkännagav också Cayman Island Monetary Authority (CIMA) att Binance inte är auktoriserat att verka inom landet som en kryptobörs. Tillsynsorganet uttalade ”CIMA vill informera allmänheten om att Binance, Binance Group och Binance Holdings Limited inte är registrerade, licensierade, reglerade eller på annat sätt auktoriserade av myndigheten att driva en kryptovalutautbyte från eller inom Caymanöarna.”

Det senaste partiet av varningar mot kryptobörsen kommer efter varningar från Singapore och Japan, som båda har varnat för utbytet för att verka i jurisdiktioner som det för närvarande inte är reglerat med. Storbritannien har också vidtagit åtgärder mot Binance genom att ge varningar mot börsen.

Binance VD Changpeng Zhao har kommenterade på Twitter, säger ”För dem som har följt / stöttat oss, du vet att vi inte deltar i debatter / slagsmål, vi fokuserar på att lösa problem, och vi kommer att göra det. Som alltid, tack för ditt förtroende och stöd! Vi kommer att fortsätta växa tillsammans. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link