Binance svarar på brittiska begränsningar för Exchange-tjänster

Binance erbjöd en serie tweets som svarade på den brittiska FCA efter att den senare skickat ett meddelande till börsen om att det inte var tillåtet att utföra reglerad verksamhet i landet.

I en serie tweets publicerad den 28 juni, svarade Binance på ett uttalande nyligen från Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA). Tillsynsmyndigheten hävdade tidigare i veckan att Binance Markets Limited inte var tillåtet att bedriva regleringsverksamhet i Storbritannien, eftersom börsen saknade licens för att bedriva affärer.

Konkret varnade FCA konsumenterna för Binance Markets (BML), med anmärkningarna som också gäller den större Binance Group. Meddelandet kom med ett uttalande som sa att BML inte fick bedriva reglerad handelsaktivitet utan skriftligt tillstånd från FCA.

Binance klargjorde att BML var en separat enhet från Binance.com och inte erbjuder associerade produkter eller tjänster. Det fortsätter med att säga att det ännu inte har startat sin brittiska verksamhet eller använt ovannämnda regleringsbehörigheter. Börsen klargör också att det inte har någon direkt inverkan på tjänsterna som tillhandahålls på Binance.com.

Binance för att säkerställa efterlevnad

Binance erbjuder också en försonande anteckning genom att säga att det tar en ”samarbetsmetod” för att arbeta med tillsynsmyndigheter och att det tar regler på allvar. Börsen står nu inför granskning från tillsynsmyndigheter i flera länder när myndigheterna börjar undersöka hur man kan tvinga in kryptovalutamarknaden.

I synnerhet riktas populära börser som Binance eftersom det har en stor användarbas och närvaro i flera länder. Binance är ett av världens största börser efter handelsvolymer, och regeringar har blivit oroade över den inverkan marknaden kan ha på privatinvesterare.

FCA tillkännagav ett tillfälligt registreringssystem mot kryptovalutaföretag fram till juli 2021 i december 2020. Kanada och Japan har under tiden också skickat meddelanden till börsen

En global rörelse som riktar sig till utbyten

Förenade kungariket är ett av många länder som bekämpar utbytesverksamheten, med oro som till stor del är relaterade till investerarskydd, marknadsmanipulation och penningtvätt. Flytten är anpassad till andra globala organisationer som försöker begränsa den hittills obegränsade tillväxten på kryptovalutamarknaden.

Financial Action Task Force (FATF), som handlar om att begränsa penningtvätt och användning av medel för olaglig verksamhet på global nivå, har nyligen utmanat maltesiska tjänstemän för slapp tillsyn i sin kryptovalutareglering. Ontario Securities Commission, som också har förstärkt sitt regleringsspel, har kallat Poloniex och KuCoin för att inte följa reglerna. Binance har lämnat Ontarioprovinsen till följd av denna kraft.

Denna globala utveckling är en signal om att regeringarna anser att det är dags att utfärda några åtgärder på kryptomarknaden – vilket kanske inte är drakoniskt, men som säkert kommer att begränsa det. USA fokuserar under tiden också på att reglera marknaden, men ingen storskalig åtgärd har ägt rum ännu. Biden-administrationen arbetar enligt uppgift med ett brett ramverk för kryptereglering, och kommentarer och åtgärder som vidtas av individer och organisationer antyder att detta kan komma snart.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link