Binance stänger av SEPA Euro Bank-insättningar

Binance, världens största kryptovalutabörs, meddelade idag att det hade avbrutit eurobankinsättningar från det gemensamma eurobetalningsområdet (SEPA), EU: s betalningsnät, enligt rapporter.

Europeiska användare av kryptobörsen har fått ett e-postmeddelande som säger att kunder inte längre kan sätta in kontanter via SEPA, the Ekonomiska tider rapporterad.

SEPA är ett nätverk som syftar till att göra europeiska betalningar snabba, enkla och billiga genom att skapa en inre marknad för betalningar i euro. Crypto-handlare använder SEPA för att överföra stora summor kontanter till börser. Nu kan Binance-kunder i de länder som använder SEPA (för närvarande 36) inte kunna använda systemet för att sätta in kontanter.

Binance har inte svarat på a Avkryptera begäran om kommentar.

Enligt MED, sade utbytet att flytten var “tillfällig” men på grund av “händelser utanför vår kontroll.” Användarna kan fortfarande dra tillbaka euro från börsen via SEPA. Och betalningar via kredit- och bankkort påverkas inte.

Binance känner redan av nyheter den här veckan att den brittiska banken Barclays kommer att förhindra kunder från att skicka pengar till börsen. Och Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) förra månaden utfärdad en konsumentvarning mot Binance Markets Limited, ett företag som förvärvats av Binance för att underlätta lanseringen av en skräddarsydd brittisk kryptobörs.

Ingen av dessa kommer nödvändigtvis att hindra handeln i Europa eller Storbritannien med Binance-användare. Men det gör det svårare.Source link