Binance och Coinbase säger att de inte har något huvudkontor – det är sant och osant

[ad_1]

Binance är världens största kryptovalutautbyte. Men var i världen är det?

Den frågan blev högre efter kryptomedia rapporterad i november 2019 att Binance’s Shanghai-kontor rajdades av myndigheter; Binance förnekade razzian och förnekade att Shanghai-kontoret existerar alls. Nästan två år senare svarar Binance VD Changpeng ”CZ” Zhao fortfarande inte på frågan rakt; han säger att Binance inte har något huvudkontor.

Så var är Binance baserat? Här är vad vi tror att vi vet: Binance startade i Kina och flyttade sedan till Japan 2017 när kinesiska tillsynsmyndigheter såg ovänliga ut. År 2018 flyttade företaget sin hemmabas till Malta, ett land med svaga finansiella regler – fram till Maltesiska myndigheter förklarade under 2019 att Binance inte är licensierat att göra affärer där. Företaget registrerades både på Caymanöarna och Seychellerna från och med 2017 och har använt Caymanöarnas adress för att registrera varumärken med namn och logotyp, så du skulle tro att en av dem är dess huvudkontor. Men CZ säger inte.

Jag pressade honom på ämnet på fredagen 2021 Ethereal Virtual Summit drivs av Avkryptera, och här var hans svar. Det är värt att undersöka punkt för punkt.

”Allas definition av ett företags huvudkontor är något annorlunda.” Är det? Jag skulle säga att definitionen inte är ifrågasatt: Det är företagets hemmabas, adressen där det är lagligt registrerat.

”Det här är alla terminologidefinitionsfrågor. När de flesta tänker på ett företag tänker de på ett huvudkontor, ett kontor, ett bankkonto, en registrering osv. Men idag kan du driva organisationer med förmodligen ingen av dem.” Han har inte fel om det – i kryptovärlden. Leta inte längre än DAOs (decentraliserade autonoma organisationer), som är grupper av människor som samlas online och slå samman sina pengar att investera i projekt som kryptosamlar för att kunna dela i avkastningen. Inget kontor, inget affärsbankkonto, ingen registrering.

”Jag har arbetat hemifrån de senaste tre och ett halvt åren och jag har rest runt i världen under de senaste tre och ett halvt åren. Vårt ledarskap sitter inte på ett kontor, vi har ingen tydlig plats vart vi kan gå, enligt de flesta människors normala definitioner av ett huvudkontor. ” Detta är ganska otrevligt eftersom avsaknaden av ett huvudkontor för anställda att besöka inte betyder att det inte finns en huvudkontor. Människor över hela världen har arbetat hemifrån i ett år – det betyder inte att deras företag inte har något huvudkontor.

”När folk frågar mig vill jag inte ge dem ett felaktigt svar bara för att tillfredsställa deras definition. Jag vill inte berätta för dem, se, det är San Francisco, det är Tokyo, det är Peking, det är var som helst.” Okej, så ge inte fel svar. Ge bara sanningen.

Vi vet vad han gör här; hans caginess är ett svar på ovänliga tillsynsmyndigheter. Ändå har pandemin lånat mer sanning än någonsin till CZ: s argument. Binance sa att det inte hade något huvudkontor långt före COVID-19, men nu ringer hans förklaring mycket mindre ihålig.

Och nu säger Coinbase det också.

I februari, Coinbase tillkännagavs att dess kontor i San Francisco inte längre skulle vara dess officiella huvudkontor och att anställda kunde välja att fortsätta arbeta på distans även efter pandemin. Den här veckan gick Coinbase ett steg längre och tillkännagav att de kommer att stänga San Francisco-kontoret helt 2022. ”Vi har förbundit oss att ha inget huvudkontor”, säger företaget.

Binance och Coinbase, normalt hårda affärsrivaler, är nu i liga om den här frågan.

Brian Brooks, den nyligen präglade VD för Binance US, talade också vid Ethereal Summit, och när AvkrypteraJeff Roberts frågade Brooks var Binance har sitt huvudkontor, sade Brooks, ”Svaret är samma sak som Brian Armstrong skulle säga om du frågar honom om Coinbase, han skulle säga att vi inte har ett huvudkontor. Och till Asiatisk partiskhetJag tycker det är nyfiken att det på något sätt är okej för ett Silicon Valley-baserat teknikföretag att gå fjärr-först och inte har något huvudkontor, och det firas som visionärt, men om ett företag som är baserat i Asien säger: ’Lyssna, vi varit på en massa olika platser och vi har en distribuerad arbetskraft, ”det är på något sätt ett bevis på ett illaluktande komplott.” (Se vad han sa där? Binance är ett företag baserat i Asien.)

Brooks åtog sig åtminstone att säga mycket tydligt: ​​”Binance USA har sitt huvudkontor i Presidio i San Francisco, jag satt på våra kontor tidigare i veckan.” Och i Coinbases fall kan företaget säga att San Francisco inte är huvudkontoret, men det är fortfarande registrerat där.

Det handlar om decentralisering, det förhärligade målet för krypto sedan starten, nu blir det hetaste inom teknik bortom krypto och i all verksamhet i stort.

Avkryptera har inte heller ett kontor. Webbplatsen har haft en decentraliserad arbetskraft sedan den lanserades 2018. Vi har författare och redaktörer och ingenjörer i New York, Austin, San Francisco, Colorado, London, Berlin, Mexico City och vidare. Men vi finansieras av (och redaktionellt oberoende av) ConsenSys, och ConsenSys har ett registrerat huvudkontor i Washington, DC. Jag kanske aldrig går på det kontoret under min tid att arbeta för Avkryptera, men det är min arbetsgivares huvudkontor.

CZ säger att det finns många olika sätt att definiera decentralisering: ”Vissa människor definierar det som:” Inget huvudkontor, vi är decentraliserade. ” Bra, vi skulle gärna hävda det. Vissa säger: ’Inget bankkonto, vi är decentraliserade.’ Vissa säger: ’Inget företag är registrerat, vi är decentraliserade. Vi är bara ett projekt som stimuleras av token-ekonomin. ’ Vissa säger: ”Tja, om du har en ledare, om grundaren fortfarande finns kvar, är du inte decentraliserad.” […] Det finns så många olika mätvärden som du kan fortsätta. ”

Det finns verkligen, och alla dessa dagar omfamnar decentralisering. Men det finns inte så många olika mätvärden för att definiera ditt huvudkontor. Det finns vanligtvis ett rätt svar.

Detta är Roberts på Crypto, en helgkolumn från Decrypt Chief-Editor Daniel Roberts och Decrypt Executive Editor Jeff John Roberts. Registrera dig för Decrypt-nyhetsbrevet för att få det i din inkorg i framtiden. Och läs förra helgens kolumn: Ripple’s Radical Call for Greener Bitcoin.[ad_2]

Source link