Binance har inte tillstånd att bedriva verksamhet på Caymanöarna

I korthet

  • Caymanöarnas monetära myndighet är den senaste i en lång rad tillsynsmyndigheter som tar upp problemet med Binance.
  • Öns tillsynsmyndighet för finansiella tjänster har sagt att Binance inte har tillstånd att göra affärer i jurisdiktionen.

Caymanöarnas monetära myndighet (CIMA) sa Fredag ​​att Binance, Binance Group och Binance Holdings Limited inte är ”registrerade, licensierade, reglerade eller på annat sätt auktoriserade” att fungera som en kryptobörs ”från eller inom” Caymanöarna.

Caymanöarnas primära tillsynsmyndighet för finansiella tjänster tillade också att man undersöker om Binance, Binance Group eller Binance Holdings Limited “faller inom ramen för myndighetens tillsyn.”

CIMA sa att alla företag som är etablerade på Caymanöarna och som tillhandahåller virtuella tillgångstjänster på eller från ön måste antingen licensieras i enlighet med regler för virtuella tillgångar eller måste ha beviljats ​​avstående från CIMA själv.

”Binance.com driver inte en kryptovalutaväxling från Caymanöarna”, sade en talesman för Binance. ”Vi har emellertid enheter som är införlivade enligt lagarna på Caymanöarna, som utför aktiviteter som är tillåtna enligt lag och som inte är relaterade till handel med kryptobörshandel”, tillade han.

På frågan av Avkryptera för att specificera vilka enheter som är införlivade på ön, utföra vilka aktiviteter och enligt vilka lagar, Binance vägrade att kommentera.

Binances reglerande kamp

Under de senaste två veckorna har flera internationella tillsynsmyndigheter frågat om företaget följer lokala bestämmelser.

Tidigare idag har den thailändska SEC arkiverade ett brottmål mot Binance för att driva en digital tillgångsverksamhet utan licens.

Igår, Singapores centralbank sa att den skulle följa upp med Binance Holdings Ltd efter strängen av regleringsåtgärder riktade till börsen.

Sent i förra veckan, UK Financial Conduct Authority sa att Binances företag i Storbritannien, Binance Markets Limited (BML), förbjöds att göra affärer i landet. En Binance talesman berättade Avkryptera att det förvärvade BML för att ”äga och driva” ett skräddarsydd kryptobörs som erbjuds brittiska kunder.

Några dagar före FCA: s tillkännagivande, Japans byrå för finansiella tjänster varnade att Binance inte är registrerat i Japan.

Och i juli förra året, Malaysias Securities Commission sa att Binance verkade olagligt i landet.

Binance tappar snabbt sitt spel med långvarigt spel med ”regleringsarbitrage”.Source link