Binance för att lista MicroStrategy, Microsoft och Apple Stock Tokens

Världens dominerande kryptovalutabörs, Binance, vågar in i aktier med notering av ytterligare tre aktietecken från teknik- och investeringsjättar.

I ett tillkännagivande den 26 april uppgav Binance att det skulle listas MicroStrategy (MSTR), Microsoft (MSFT) och Apple (AAPL). MSTR / BUSD-paret kommer att listas den 26 april. De andra två, som också kan handlas i Binances egna stablecoin, kommer att lanseras den 28 och 30 april.

Binance har redan två lager-tokenpar listade för Coinbase (COIN / BUSD) och Tesla (TSLA / BUSD). Det förklarar att aktietoken representerar en vanlig andel av aktien. Innehavare berättigar till ekonomisk avkastning på de underliggande aktierna, inklusive potentiell utdelning.

De stöds fullt ut av en depåportfölj av underliggande värdepapper som innehas av CM-Equity AG, Tyskland (”CM-E”), tillade det. Binance uppgav att handel kommer att följa traditionella öppettider. De är inte tillgängliga för invånare i Kina, Turkiet eller USA.

Aktietoken är säkerställd och kontantavräknad i BUSD, vilket innebär att det inte kommer att ske någon fysisk inlösen av underliggande aktier.

Ökningen av syntetiska lager

En av de största fördelarna med aktietoken är att handlare kan köpa bråkdelar av aktier. Till exempel en fjärdedel av en Tesla-aktie till $ 243, istället för en full aktie till det aktuella priset på $ 730.

De är också tillgängliga för geografiska områden och länder som inte skulle kunna få tillgång till traditionella aktiemarknader på grund av begränsningar och regler. Det finns dock fortfarande KYC-krav att gå igenom. Binance-användare måste ha slutfört nivå 2 KYC, inklusive ID och ansiktsverifiering, för att kunna handla med dem.

Binance är inte den enda börsen som erbjuder aktietoken, annars känd som syntet. Synthetix DeFi-protokollet har också ett brett utbud av dem. De tillåter också användare att skapa sina egna, förutsatt att de deponerar säkerheten i SNX-tokens eller ETH.

Den 23 april meddelade derivathandelsprotokollet Kwenta, som drivs av Synthetix, noteringen av olika syntetiska aktietoken från de fem bästa teknikföretagen som är kända av förkortningen FAANG – Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google.

Mirror DeFi-protokollet, som körs på Terra blockchain, har ett liknande utbud av syntetiska tokens. Dessa är baserade på tekniska aktier, liksom en FAANG-indextoken.

BNB-prisuppdatering

I skrivande stund handlade Binances inhemska Binance Coin (BNB) upp 9,3% på dagen enligt CoinGecko. BNB bytte händer för $ 533, efter att ha dumpat till en helgnivå på $ 480.

Den utbytesbaserade kryptotillgången har fördubblats i pris under de senaste 30 dagarna. Avkastningsodlingsincitament på PancakeSwap DEX har varit den främsta drivkraften.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link