Binance CEO CZ: Coinbase Listing gav oss ’Very Clear Playbook’ i USA

I korthet

  • Changpeng Zhao, Binance VD, beskrev Coinbases direkta notering som ”humongous”.
  • Han sa att utvecklingen ger en mycket tydlig spelbok för Binance i framtiden.

Binance och Coinbase är konkurrenter i kryptovalutaväxlingsverksamheten. Men det betyder inte att Binance inte tar en sida från konkurrentens spelbok. Enligt Binance VD Changpeng ”CZ” Zhao, Coinbases direkta notering på Nasdaq förra månaden gav andra kryptoföretag en ”mycket tydlig uppspelningsbok” för framtiden.

”Nu, i USA, i en av världens mest avancerade ekonomier, kan en kryptovalutautbyte börsnoteras på Nasdaq”, berättade CZ Avkryptera chefredaktör Daniel Roberts under årets Ethereal Virtual Summit. ”Det är enormt.”

Dessutom sa CZ uttryckligen att Binance strävar efter att följa i Coinbases fotspår. ”Om vi ​​gör allt de gör, borde det inte vara några problem. Så nu finns det en lekbok i USA och jag tror att det i USA är lätt att kopiera. Och även utanför USA kommer förmodligen många länder att kopiera många av de föreskrifter som USA antog. ”

CZ klargjorde inte exakt hur ”kopiering” av Coinbase i USA skulle se ut, men han är särskilt optimistisk när han jämför sitt företags handelsvolym med Coinbase. ”På dagen för Coinbase-börsintroduktionen var den amerikanska handelsvolymen i Binance 40% av Coinbases handelsvolym”, sade CZ och tillade: ”Den procentandelen har stigit under den senaste tiden.”

Å andra sidan gör varje kryptobörs krav på sin storlek. FTX.com säger att det är det största utbytet i världen utanför Kina, ett påstående som höjde CZ: s ögonbryn när det vidarebefordrades till honom under Ethereal-intervjun. Coinbase säger att det är den största börsen i USA

”Alla vill hävda att de är det största utbytet”, sa CZ på Ethereal. ”Vi säger faktiskt alltid att Binance är det en av de största börserna i världen, vi säger inte att vi är de största börserna. Beroende på hur du mäter det finns det många olika sätt att separera marknader. Men globalt sett är vi överlägset, tror jag, efter handelsvolym, efter antal aktiva användare, genom tredje parts webbtrafikanalys, genom mobilnedladdningar, vi är överlägset störst i alla dessa mått.

Att bygga upp Binance i Amerika

CZ har stora förhoppningar för Binance US, särskilt efter a nyckel ny hyra: tidigare amerikansk finansregulator Brian Brooks utnämndes nyligen till Binance US CEO. Brooks fungerade tidigare som fungerande valutakontroller – hans kontor övervakade övervakningen av över 1000 nationella banker i USA.

Genom att låta Brooks ta över Binance USA: s verksamhet, drog många kryptofolk slutsatsen att CZ förbereder sig för att driva för efterlevnad av amerikanska regler.

”Vi vill visa att vi tar överensstämmelse väldigt, väldigt seriöst, men vi vill också utveckla verksamheten”, säger CZ. ”Jag tror att Brian är en av de mycket unika individerna som har en mycket stark efterlevnad och trovärdighet, han förstår också krypto djupt. ”

Han sköt också tillbaka vad han trodde var ett orättvist antagande – att Binance inte vill följa USA: s regler. ”Binance är faktiskt den mest kompatibla organisationen i världen, tror jag, i kryptorummet”, sa han.

Det är viktigt att notera här att Binance historiskt sett har haft regleringsfrågor över hela världen. Förra året, hävdade Malaysia Securities Commission att Binance var olagligt verksamt i landet.

US Commodity Trading Futures Commission (CTFC) har också riktat sig mot Binance och hävdar att Binance US påstås ha tillåtit amerikanska handlare att göra affärer som bryter mot amerikanska regler. Decrypt bad CZ att kommentera CTFC-utredningen förra månaden, men han nekade att göra det.Source link