Bilar för krypto – Hur fordonsindustrin engagerar sig i Blockchain

Fordonsindustrin har alltid varit i framkant inom teknik och innovation. Därför är det ingen överraskning att bilar och bilar entusiaster kommer till krypto.

Sätten som bilindustrin har innoverat är oändliga. Att popularisera förbränningsmotorer, göra kolfiber till mainstream och föra elektriska resor in i 2000-talet. Nu tar biltillverkare, bilhandlare och till och med bilkörare in pengar på det intresse och innovation som följer med blockchain.

Tesla gör rubrikerna

Tesla är inte den största biltillverkaren i världen. Men det tog bilar för krypto i rampljuset i år.

I mars meddelade Elon Musk att Tesla skulle acceptera betalningar i Bitcoin.

Tillkännagivandet ansågs vara en bidragande faktor i ökningen av BTC under veckorna som följde.

Firandet var emellertid kortlivat efter att Musk återspårade sitt engagemang för krypto över miljöproblem i maj. Meddelandet från Musk påverkade återigen marknaden, den här gången skickade den kraschar nästan $ 10.000.

Musk klargjorde sin hållning i en tweet efteråt. Det uppgav att Tesla skulle fortsätta sälja bilar för bitcoin om gruvarbetare arbetade för att vara mer miljövänliga.

”När det finns en bekräftelse på rimlig (~ 50%) ren energianvändning av gruvarbetare med en positiv framtida trend, kommer Tesla att återuppta tillåtna bitcoin-transaktioner,” Musk twittrade i juni.

Trots allt drama som omgav köp av Teslas för bitcoin, visade händelsen att det finns ett intresse från kryptosamhället att betala för bilar med deras valfria mynt.

Erbjuder bilar för krypto

Tesla är inte det enda bilföretaget som erbjuder betalning i kryptovaluta, trots att ha tagit alla rubriker.

Många andra företag erbjuder konsumenterna möjlighet att köpa bilar i en blockchain. Vissa har gjort det ett tag.

Medan de flesta av dessa är lyxiga bilutställningar som tillgodoser avancerade kunder, tar vissa en mer unik inställning.

AutoCoinCars är ett sådant företag som erbjuder lösningar till köpare som vill köpa en bil med krypto. Medan de flesta nya bilhandlare inte erbjuder kryptovaluta som ett alternativ, går AutoCoinCars in med hjälp.

De fungerar som en reklamportal via ett digitalt showroom på deras webbplats för återförsäljare de har samarbetat med.

Företaget fungerar också som betalningsprocessor och accepterar alla större kryptovalutor. AutoCoinCars betalar sedan återförsäljaren i valutan de väljer.

Ett annat företag som tar ett innovativt sätt att sälja bilar via krypto är BitCar. Företaget accepterar endast bitcoin som betalning och tillåter fraktionerat ägande av avancerade bilar från superbilar till lyxkryssare.

Denna idé om fraktionerat ägande och lyx som leder vägen påminner om ett annat område i blockchain som har fått hype, NFT.

Fordonsinspirerade NFT: er

Medan NFT-vurm 2021 saktar ner, visar det inga tecken på att stoppa.

Det känns som att det varje vecka finns flera anmärkningsvärda NFT-försäljningar från digitala artister, kända kändisar eller pro-idrottare. Många av dessa auktioner sker i historiska hus som Christie’s och Sotheby’s.

Fordonsentusiaster har alltid krävt nya sätt att visa uppskattning. De letar också efter nya sällsynta samlarobjekt att lägga till i sina vitriner. Detta gör dem till det perfekta hemmet för NFTs att blomstra i.

En av de största berättelserna inkluderar en nyligen Auktion av Barrett-Jackson. Den innehöll fyra NFTs för att fira verkliga bilar som den sålde för välgörenhet redan i mars.

Det som gör dessa bilar särskilt speciella är att de alla är VIN 001-bilar. Därför är var och en av de fyra sålda bilarna, en Ford Mustang Mach 1, Ram 1500 TRX Launch Edition och en Ford Bronco-kupong från 2021, de första att rulla av produktionslinjen för den modellen någonsin.

NFT-auktionen sålde inte själva fordonen utan de digitala rättigheterna till försäljningen. Vinnaren fick den digitala förpackningen av en exklusiv video, illustrationer och en trio med stillbilder.

Auktionsföretaget sa att ”Det är en digital bit av bilar av slag som firar försäljningen av ett spektakulärt VIN 001-fordon.” De fyra NFT-enheterna såldes för mer än $ 60.000 på några minuter.

Ett annat stort namn att tävla in i NFT-världen är rhe Fast and Furious-serien. I den sjunde upplagan av den långvariga filmserien presenterades en mycket sällsynt Lykan HyperSport i en scen som äger rum i Abu Dhabi. Bilen, tillsammans med dess NFT, auktionerades ut i maj för 535 000 dollar.

Hot Wheels, tekniskt sett en biltillverkare, meddelade också sin avsikt att skapa en NFT-samling. Det hyllar några av de mer klassiska bilarna från dess långa historia. Varje NFT är en en-av-en och varje säljs för ungefär $ 5.000.

Crypto för fansen närmare

Det är inte bara bilarna själva som har transporterats till blockchain. Så har racing.

Med otaliga racingligor globalt finns det nästan obegränsade möjligheter för autosportsvärlden att få ut det mesta av krypton.

Till exempel har racing och crypto samarbetat i form av fan-tokens.

Fan-tokens blir ett populärt sätt för hardcore-fans att interagera med och till och med påverka deras favoritsportlag.

Poletter köps vanligtvis via en marknadsplats och ger en verkligt interaktiv upplevelse för köpare. Beroende på det specifika erbjudandet ger fan-tokens användarna tillgång till varor, marknadsföringskampanjer och till och med möjligheten att rösta på verkliga lagbeslut.

Beslut som tokeninnehavare kan rösta på är i allmänhet i linje med vilken färghjälm en racer kommer att bära eller namnet på ett nytt garage som köpts av tävlingslaget.

Några stora namn i Formel 1 har redan börjat erbjuda fan-tokens inklusive McLaren Racing, Aston Martin och Alfa Romeo.

Dessa partnerskap erbjuder inte bara fan-tokens, racingteam kommer också att erbjuda olika NFT-konstsamlingar som fans också kan investera i.

McLaren planerar till exempel att få ut det mesta av sitt partnerskap med Tezos och skapa en plattform för NFT-fläktupplevelse.

Plattformen kommer att lista digital konst till salu som lyfter fram McLarens rika tävlingshistoria inklusive betydande vinster och kända förare. Konst, digitala handelskort, musik, tweets och memes förväntas alla så småningom också hitta ett hem på plattformen.

Ett annat område där kryptovaluta och racing samlas är sponsringavtal. NASCAR meddelade nyligen att en ny dogecoin-tema bil skulle träffa banan.

Driven av Stefan Parsons, nummer 99 Doge Chevy Camaro, debuterade i NASCAR Xfinity-serien och var så populär inför den gröna flaggan.

Dogecar trenderade till och med på Twitter. Trots hype, och ungefär som Dogecoin själv, kraschade numret 99 ganska hårt i väggen tidigt i loppet.

Marknaden svarade in natura genom att krascha av sig själv med priser som sjönk mer än 20% från föregående vecka.

I vad som kan komma som en överraskning för många fans av både dogecoin och NASCAR, var detta inte första gången en bil körde med en doge wrap på den.

Tillbaka i 2014, i en riktigt galen serie händelser, uppmanade ett slumpmässigt Reddit-inlägg föraren Josh Wise att prova en insamlingskampanj för dogecoin.

På något sätt fick Wise vind på posten och lyckades på något sätt finansiera sin resa till Talladega genom kampanjen.

Wise tävlade för Stefan Parsons far Phil Parsons under den tiden så att tävla med en doge-bil har blivit något av en familjetradition för lagägarna.

Kör in i framtiden

Bilar och krypto komplimangerar varandra väl och dess sannolikt kommer ännu fler projekt och innovationer framöver.

Redan i horisonten finns en bil som kan bryta krypto och ännu fler sätt att betala för bilar med mynt.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link