Biden varnar Rysslands Putin att agera på Bitcoin Ransomware efter $ 70 miljoner attack

I ett telefonsamtal idag sa president Joe Biden till sin ryska motsvarighet Vladimir Putin att USA kommer att vidta ”alla nödvändiga åtgärder” för att bekämpa ransomware, enligt Vita huset.

Ransomware är ett slags cyberattack där hackare låser människor, företag eller organisationer utanför sina egna datanätverk och kräver betalning, ofta i Bitcoin, för att återfå åtkomst.

En serie ransomware-attacker har drabbat USA i år, senast mot IT-företaget Kaseya och de tusentals organisationer som använder dess programvara. REvil, en Rysslandsbaserad cyberbrottsutrustning har krävt 70 miljoner dollar i Bitcoin för att återställa verksamheten. Den gruppen stod också bakom ett majattack på köttpacker JBS, som till sist betalade 11 miljoner dollar i Bitcoin till gruppen.

REvil är inte en statlig aktör. Men Biden säger att det inte spelar någon roll.

”Jag gjorde det väldigt tydligt för [Putin] att USA förväntar sig att en ransomware-operation kommer från hans mark, till och med trodde att den inte – inte – sponsras av staten, ”sade han till reportrar,” vi förväntar oss att de agerar om vi ger dem tillräckligt med information för att agera på vem det är. ”

President Biden sa också till reportrar att de två länderna har ”skapat ett kommunikationsmedel” för att regelbundet diskutera sådana frågor.

Biden hade förra månaden lovat att det skulle få konsekvenser om Putin misslyckades med att agera, men Kaseya-attacken förra veckan – den största i sitt slag hittills – har testat hans beslutsamhet.

På frågan om det fortfarande kommer att få konsekvenser svarade Biden ”Ja”.

Source link