BICs videonysshow: VeChains växande räckvidd


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow ser värd Jessica Walker om VeChain har potential för en allvarlig rebound. I den här videon kommer vi att prata om idén och teamet bakom VeChain, liksom de senaste nyheterna om dess partnerskap och adoption över hela världen.

Även om dess tokens pris fortfarande verkar vara i en nedåtgående trend och förlorade 33% av sitt värde under de senaste 30 dagarna, bestämde vi oss för att titta närmare på VeChain och se om det har potential att återhämta sig efter den senaste kryptokraschen, men också för långvarig tillväxt.

Vad är VeChain?

Låt oss börja med grunderna, att VeChain är en blockchain-driven supply chain-plattform som lanserades i juni 2016. Den använder distribuerad styrning och Internet of Things-teknik för att skapa ett ekosystem som löser vissa problem med hantering av supply chain.

Plattformen använder två interna tokens, VET och VTHO, för att hantera och skapa värde baserat på sin offentliga VeChainThor blockchain. Tanken är att öka effektiviteten, spårbarheten och transparensen i försörjningskedjorna samtidigt som man sänker kostnaderna och lägger mer kontroll i händerna på enskilda användare.

Laget

VeChain uppfattades av en av dess grundare, tidigare IT-chef och chef för Louis Vuitton Kina, Sunny Lu. Han har sedan dess blivit ett framstående namn i kryptovalutakretsar och har uppmärksammat blockchain-teknikens förmåga att lösa transparensfrågor. Han hävdar också att det kan skapa “förtroendefria” strukturer som inte lider av korruption.

Medgrundare Jay Zhang, som leder VeChains globala företagsstruktur, arbetade tidigare för både Deloitte och PricewaterhouseCoopers inom ekonomi och riskhantering. Efter att ha lanserats i juni 2016 är VeChain en av de äldsta dedikerade blockchain-leverantörskedjeplattformarna på marknaden.

Vad gör det unikt

Så vad gör VeChain unikt? Tja, det finns att störa traditionella försörjningskedjemodeller, en bransch som innan blockchain hade varit lite förändrad över tiden.

Användning av transparent teknik utan en enda svaghetspunkt eller kontroll möjliggör större säkerhet, effektivitet och enkel spårning av produkter i en viss leveranskedja. Det gör detta samtidigt som kostnaderna reduceras genom tillförlitlig automatisering. Projektet använder en kombination av intyg och intyg för att verifiera transaktioner på det mest effektiva sättet

VeChain’s har ett unikt förslag med sin dual-token-inställning. Interna tokenavgifter kombineras med avgifter för olika tjänster för att generera rörelseresultat för företaget. Under tiden kan tokeninnehavare delta i aktiviteter som staking, vilket ger likviditet i utbyte mot belöningar.

Antagande av land

VeChain hade flera tillfällen att skrika om nyligen, med två länder i väldigt olika storlekar som tittade på att använda sin teknik. San Marino, världens största republik, godkände blockchain ‘Covid Certificate’ på VeChain. Systemet fungerar med QR-koder och icke-fungibla tokens. QR-koder kan skannas för att verifiera äkthet genom att länka till en NFT på VeChainThor offentliga blockchain.

Den innovativa lösningen möjliggör verifiering av gröna pass utanför EU. Även om den var liten kan San Marinos erfarenhet användas som ett bevis på konceptet i andra europeiska länder. Och över i Asien visar Kina ett stort intresse för olika sätt att använda tekniken.

Förra månaden bekräftade VeChain att de hade ett möte med regeringstjänstemän från tre viktiga kinesiska distrikt. Representanter från Shanghai, Changing och Huangpu besökte organisationens kontor i Singapore.

Och förra veckan presenterades de på huvudsidan för den kinesiska mediebyrån Xinhua (uttalad “sinhua”) och de fick också en trippel-A-kreditvärdering från det kinesiska civilministeriet. Det verkar som att det här kan vara den första stora marknaden för att anta VeChain-teknik.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link