BICs videonysshow: Theta Network (THETA)


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow tittar värd Jessica Walker på Theta. Det blockchain-drivna videostreaming-nätverket hoppas kunna störa dominansen hos nuvarande etablerade aktörer som YouTube. Det hoppas kunna uppnå detta genom att erbjuda de decentraliserade fördelarna med blockchain och incitament av kryptovalutor.

Vad är Theta?

Theta är ett blockkedjedrivet nätverk som är specialbyggt för videostreaming. Theta mainnet lanserades i mars 2019 och fungerar som ett decentraliserat nätverk där användare delar bandbredd och datorresurser på peer-to-peer-basis.

Projektet rekommenderas av några kändisföretagare från streamingvideovärlden. Dessa inkluderar Steve Chen, medgrundare av YouTube, och Justin Kan, medgrundare av Twitch.

Theta har också sin egen inbyggda kryptovaluta-token, som har samma namn. Det räknas som Google, Binance, Sony Europe och Samsung som företagsvalidatorer, tillsammans med ett skyddsnätverk med tusentals samhällsdrivna noder.

Utvecklare och fans säger att projektet syftar till att skaka upp videostreamingindustrin i sin nuvarande form. På grund av centralisering, dålig infrastruktur och höga kostnader får slutanvändarna ofta en dålig upplevelse. Innehållsskapare tjänar också mindre intäkter på grund av hindren mellan dem och slutanvändarna.

Laget

Theta grundades av Mitch Liu och Jieyi Long år 2018. Liu har en lång historia inom spel- och videobranschen, grundade ett reklamföretag och en mobil socialt spelstart. Han skapade också THETA.tv, livestreamingsplattformen vars dApp var den första som byggdes på Theta-protokollet.

Long är Thetas andra grundare och CTO. Han har en liknande bakgrund med erfarenhet av designautomation, spel, virtual reality och storskaliga distribuerade system. Dessutom författade han flera peer-reviewed akademiska artiklar och innehar olika patent inom videostreaming, blockchain och virtual reality.

Projektet har också en imponerande lista över strategiska företagsinvesterare som Samsung NEXT, Sony Innovation Fund och flera högprofilerade Silicon Valley-venturefonder.

Vad gör det unikt

Thetas huvudsakliga affärsidé är att decentralisera videostreaming, dataleverans och edge computing, vilket gör det mer effektivt, kostnadseffektivt och rättvist för industrideltagare. Nätverket körs på en inbyggd blockchain. Det har också två inbyggda tokens, kända som Theta och Theta Fuel, som driver den interna ekonomin.

Theta har flera fördelar för olika inblandade parter. Till exempel får tittarna streamingtjänst av bättre kvalitet och innehållsskapare förbättrar sina intäkter. Dessutom sparar videoplattformar också pengar på infrastruktur samtidigt som de ökar reklam- och prenumerationsintäkterna. Plattformen är öppen källkod, och tokeninnehavare får styrningsbefogenheter, som med många bevis-of-stake-baserade blockchain-ekosystem.

Senaste utvecklingen

Theta meddelade nyligen en integration med Ethereum som kommer att skapa en helt ny utvecklingsriktning för projektet.

Med priset som fortfarande återhämtat sig efter den senaste kryptokraschen kan det vara en fördelaktig startpunkt för dem som är intresserade av Theta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link