BICs videonysshow: Solana Review

[ad_1]

I det här avsnittet av BeInCrypto-videonysshowen kommer värd Jessica Walker att tala med Solana. Efter att ha beskrivit vad det är kommer vi att diskutera dess rykte som en ”Ethereum-mördare”, titta på teamet och analysera dess senaste prisrörelser.

Vad är Solana?

Vad exakt är Solana och hur skiljer det sig från olika blockkedjor? Solana är ett öppen källkodsprojekt som utnyttjar blockchain-teknologins tillståndlösa karaktär för att tillhandahålla decentraliserade finanslösningar. Medan projektet startade 2017 lanserade Genève-baserade Solana Foundation officiellt Solana i mars 2020.

Solana-protokollet är utformat för att underlätta skapandet av decentraliserade appar. Protokollet förbättrar skalbarheten genom att kombinera den underliggande proof-of-stake (PoS) med sin egen proof-of-history (PoH) konsensusmetod. Med PoH får varje nod i nätverket en synkroniserad klocka, så noder validerar faktiskt tid istället för data. Den innovativa hybridkonsensmodellen har ett brett överklagande, så stiftelsen prioriterar att göra den mer tillgänglig.

Ethereum mördare

Även om det av vissa beskrivs som ett ”Ethereum (ETH) mördare”, sätter Solanas design och allmänna syfte det inte på en kollisionsväg med Ethereum. Faktum är att Solana-teamet redan har introducerat vad det kallar ”maskhål”. Detta är en bryggplattform som gör att Ethereums ERC-20-tillgångar kan flyttas mellan de två plattformarna.

Så även om det finns konkurrens när det gäller DeFi-utvecklare och projekt, verkar de två vara avsedda att samexistera på ett ömsesidigt fördelaktigt sätt.

Solana team

Solana-teamet är en av dess huvudsakliga tillgångar. Dess grundare och VD är Anatoly Yakovenko. Hans yrkeskarriär började i Qualcomm, där han snabbt flyttade upp i ledet och blev seniorchef för personal 2015. Sedan 2017 började Yakovenko arbeta med ett projekt som senare skulle uppstå som Solana.

Yakovenko samarbetade med sin Qualcomm-kollega Greg Fitzgerald, och de grundade ett projekt som heter Solana Labs. Detta leder oss till 2021 och den nuvarande versionen av Solana-projektet.

Även om Yakovenko är den ledande figuren har den självgjorda kryptomillardären Sam Bankman-Fried stjält en del av rampljuset. Bankman-Fried är känd för sina arbitrasemetoder med Alameda Research och står bakom ett framträdande projekt på Solana, Serum, ett decentraliserat utbyte. Han har hypat Solana-projektet ganska mycket nyligen; särskilt sitt krav på att kunna stödja 50 000 transaktioner per sekund.

Token och teknisk analys

Precis som vi nämnde i vår video för Mays bästa altcoins, har Solana sett en otrolig tillväxt sedan början av året.

Det finns dock några tecken på retardation. Men så länge som de närmaste stödnivåerna lyckas hålla, kommer sannolikt upptrenden att fortsätta. Om fler projekt migrerar till sin blockchain under de kommande månaderna kan det första målet vara $ 60 och sedan $ 68.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link