BICs videonysshow: Crypto Crash Review


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow tar värd Jessica Walker en närmare titt på den senaste kryptokraschen. Vi kommer att titta på den senaste utvecklingen, inklusive El Salvador, MicroStrategy, liksom Mark Cuban. Vi kommer också att gå igenom några idéer om handel med Bitcoin, liksom några altcoins som redan har återhämtat sig.

Migration av Kinas bitcoingruvarbetare

Nyligen har Kina slagit ner inte bara på kryptovalutahandel utan också gruvdrift. Detta började utlösa en maximal utvandring av Kinas bitcoin gruvarbetare. I själva verket är Texas en av de platser som några av dessa gruvarbetare migrerar till. En anledning till att det är en idealisk destination för gruvarbetare beror på det avreglerade kraftnätet och den kryptopolitiska miljön.

På söndag utvidgade Kina sina åtgärder mot den sydvästra provinsen Sichuan, där många gruvor enligt uppgift stängdes. Sammantaget verkar Kinas åtgärder ha lett till en betydande nedgång i bitcoins hashhastighet eller processorkraft.

Arbetsgrupp för digitala tillgångar

Dessutom höll USA: s representanthus utskott för finansiella tjänster en utfrågning om centralbankens digitala valutor (CBDC). Vid utfrågningen meddelade utskottets ordförande Maxine Waters att man skapade en ”arbetsgrupp för digitala tillgångar”

Fokus kommer att vara på hur digitala tillgångar, både centraliserade och decentraliserade, går in i människors liv och vilken lagstiftning som kan skapas för att minska riskerna utan att kväva innovation. Medlemmar i arbetsgruppen kommer också att arbeta med frågor relaterade till ett eventuellt skapande av ett CBDC i USA, säger Waters.

El Salvadors Bitcoin-lag

I början av månaden antog El Salvador lagstiftning som gör Bitcoin till lagligt betalningsmedel. Detta kom efter att president Nayib Bukele hade lovat att göra det under Bitcoin-konferensen i Miami.

Det centralamerikanska landet tycker dock inte att implementeringen av lagen är så enkel. Dessutom vägrar Världsbanken att hjälpa El Salvador i detta genomförande. En del i landet håller inte med om Bitcoin-lagen och har väckt talan mot den.

MicroStrategy tredubblar (3 miljarder dollar) på Bitcoin

På måndagen meddelade MicroStrategy att det nu äger mer än 100 000 bitcoins efter att ha slutfört ytterligare en inköpsrunda. Företagets mjukvaruföretag spenderade ungefär 489 miljoner dollar på nya Bitcoins.

Detta är en oöverträffad koncentration, men det visar ett visst förtroende för vart Bitcoin är på väg på lång sikt. Företaget äger nu över 3 miljarder dollar i Bitcoin.

Mark Cuban efterlyser reglering

Under tiden har den tidigare kryptosupportören Mark Cuban börjat kräva en viss reglering av kryptovalutor. Detta kommer efter kollapsen av ett mynt han hade investerat i på Decentralized Finance (DeFi) -plattformen Iron Finance.

Först spekulerade vissa i kryptovärlden att detta var resultatet av en matta, vilket är en typ av bluff där utvecklare överger ett projekt och lämnar investerarnas medel. Iron Finance förnekar emellertid dessa påståenden och skrev i ett blogginlägg att kraschen berodde på en ”bankkörning” och tokens algoritmiska kod.

Kedjedata

Sist men inte minst på vår radar var Sput Output Profit Ratio, eller SOPR. SOPR är en indikator som mäter vinsten eller förlusten för varje enskild transaktion som görs på marknaden.

Som du kan se här på diagrammet från 2016 antyder en konsekvent läsning över 1, eller den svarta linjen, att Bitcoin är på en tjurmarknad. Hur så? Under sådana tider säljer deltagarna sällan med förlust. Detta innebär att i värsta fall SOPR studsar vid 1-raden men inte faller under den.

I grund och botten blir även långvariga innehavare otåliga och säljer till låga priser. Om SOPR fortsätter att minska, kan vi se ännu lägre priser för Bitcoin de närmaste veckorna.

Vad kommer härnäst?

För att avgöra vad du ska göra nästa, titta först på Bitcoins dominans. Det har sett en dramatisk nedgång både under den senaste tjurkörningen och kraschen.

Solana, den 14: e största kryptovalutan efter börsvärde, hoppade med mer än 55% efter att ha bottnat på 20 dollar på tisdag.

Så oavsett om du tror att kraschen är över eller inte, verkar det troligt att vissa altcoins kommer att återhämta sig snabbare än andra. Ethereum Dominance har ökat, liksom de andra altcoins proportioner.

Är kraschen över?

Så är kraschen över? Bitcoin-priset på $ 30 000 är en kritisk nivå, och det verkar som att marknaden reagerade på priset under det. Det är mer eller mindre där Bitcoin började i år, och att se det i rött kan ha fått vissa att bestämma att detta är botten.

Men bottenval är inte ett spel med många vinnare. Björnar pratar om nivåer runt $ 29.000 och $ 24.000, medan tjurar är hoppfulla för en snabb återhämtning över $ 35.000 och $ 40.000.

Även om kraschen är över är vi inne i dagar och veckor med extrem volatilitet och skarpa rörelser i båda riktningar varhelst trenden kan vända och handel med mindre positioner kan vara bättre ur ett riskhanteringsperspektiv.

Men om du tror på den ljusa framtiden för Bitcoin och krypto, kan något som kallas ”dollarkostnadsgenomsnitt” vara en bra investeringsstrategi just nu. Det betyder i grund och botten att du köper små mängder av din valfria investering, oavsett vad den gör de senaste veckorna eller månaderna.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link