BICs videonysshow: Bitcoin Crash


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow kommer värd Jessica Walker att ta itu med Bitcoins senaste krasch. Vi kommer att titta på orsakerna, inklusive Kinas senaste kryptoförbud, och Tesla släppa bitcoin (BTC) betalningar och sedan diskutera vad som kan vara nästa.

Bitcoin och kryptokrasch

Det som började som ett dopp förra veckan, efter Teslas beslut att inte längre acceptera bitcoin som betalning, har nu förvandlats till en krasch. Den mest populära kryptovalutan och nästan alla andra förlorade var som helst mellan 10% och 30% av sitt värde på 48 timmar.

Men utlösaren för smältningen igår kom från ett beslut som fattades i Kina. Kinesiska myndigheter beordrade finansinstitut och betalningsföretag att sluta tillhandahålla tjänster relaterade till kryptotransaktioner med hänvisning till kryptos spekulativa karaktär.

Kina-förbud

Så vad har myndigheter i Kina beslutat i sitt senaste försök att slå ner på vad som var en spirande marknad? Enligt förbudet får institut, inklusive banker och onlinebetalningstjänster, inte erbjuda kunderna någon tjänst som involverar kryptovalutor. Detta inkluderar registrering, handel, clearing och avveckling. Människor får fortfarande äga krypto, men de kan inte göra någonting med det nu, med detta förbud i kraft.

”Nyligen har kryptovalutapriserna skjutit i höjden och sjunkit, och spekulativ handel med kryptovaluta har återhämtat sig, allvarligt kränkt säkerheten för människors egendom och stör den normala ekonomiska och finansiella ordningen”, säger uttalandet.

Dessa var dock inte Pekings första drag mot digitala valutor. År 2017 stängde Kina av sina lokala kryptovalutabörser och kvävde en spekulativ marknad som hade svarat för 90% av den globala bitcoinhandeln.

Tesla och bitcoin

Denna dåliga nyhet för krypto-antagande kom i kölvattnet av Elon Musks beslut förra veckan att stoppa Tesla att acceptera bitcoin som betalning och verkar ha förstärkt dess effekt.

Elon twittrade att ”Tesla hade diamanthänder” och inte sålde, men en snabb kontroll visar att bitcoinpriset sjönk till den nivå som Tesla köpte in.

Hösten orsakade att stora kryptobörser som Coinbase och Binance tillfälligt sjönk, översvämmade med begäran om uttag. Även strödda bland dem var det troligen några insättningar från de som ville köpa doppet.

Vad händer nu?

Detta var det enskilt största dagliga ljuset på bitcoin-diagrammet och minskade med 30% på en enda dag. Och det är rättvist att säga att många människor kan bli skrämda just nu.

Det var inte den största procentsatsen, men ändå är detta en enorm förändring, särskilt med rallyet som har pågått i så många månader. Vi såg en snabb återhämtning till $ 40 000, där vi handlar vid inspelningstidpunkten, och tjurar kommer att titta på en kritisk nivå på $ 42 198, som ett tecken på en snabb återhämtning.

Men skarpa rörelser i båda riktningarna följs ofta av motsatta rörelser, så förbered er för lite mer volatilitet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link