BICs videonysshow: Är Telcoin en bra investering?


I det här avsnittet av BeInCrypto-videonysshowen kommer värd Jessica Walker att undersöka Telcoin. Trots att inte bryta sig in i toppen av kryptokartorna har den ökat med 43 000% sedan årets början. Eftersom det får mycket uppmärksamhet på sociala medier och utvecklar en växande följd bestämde vi oss för att kolla in dess unika värde och teamet bakom det.

Vad är Telcoin?

Telcoin grundades i Singapore under juli 2017 och är en Ethereum-baserad krypto som strävar efter att bli kopplingspunkten mellan krypto, blockchain och telekomindustrin. Projektet syftar till att samarbeta med ledande namn inom telekombranschen och skala genom deras räckvidd. Till exempel hoppas det att ta bort besväret mellan mobila pengar och faktureringsplattformar för namn som Verizon och AT&T.

Telcoins huvudsakliga fokus just nu är remitteringsmarknaden, där Western Union för närvarande är den främsta aktören. Det är en del av anledningen till att de samarbetar med globala telekom- och mobila penningplattformar. De är ett naturligt val att tillhandahålla snabba och billiga digitala överföringar till mobila penningplattformar och e-plånböcker.

Telcoin Team

År 2017 grundade Paul Neuner och Claude Eguienta Telcoin för att hjälpa användare att effektivt överföra pengar globalt. Claude Eguienta var tidigare VD för Telcoin och ledde projektet. I över ett decennium har han arbetat för nystartade företag och stora teknikföretag med fokus på finansiella tjänster.

Under tiden anställdes nuvarande VD Neuner över 12 år inom telekommunikation innan han vågade in i blockchain-världen. Han började som teknisk entreprenör i telekomutrymmet med Mobius, som tillhandahåller bedrägerihanteringstjänster för mobilnät. År 2018 grundade han också ett annat liknande företag som fokuserade på att säkra suveräna mobila finansiella tjänster.

Värde proposition

Telcoyns mål är att bli en användbar tjänst som kan hjälpa otaliga människor, särskilt de utan bankkonton. För närvarande är det främsta fokuset på överföringsmarknader. Medan det finns nästan fem mobiltelefoner för varje bankkonto, står människor fortfarande i kö för att skicka pengar från högkostnadsöverföringsagenter. I synnerhet Western Union dominerar denna marknad.

Telcoin utnyttjar kraften i blockchain och ger människor i utvecklingsländerna ett snabbare, billigare alternativ till överföringstjänster. Telekomoperatörer som ansluter till Telcoin-nätverket kan omedelbart utfärda TEL-token. Nätverket ger också incitament. Till exempel, ju mer TEL-token trafik en operatör har, desto mer värde får han från nätverket.

Senaste genombrott

Telcoin-teamet har varit upptagen och har nyligen fått några vinster. De utarbetade lagstiftning i delstaten Nebraska som kommer att bana väg för dess finansiella tjänster till amerikanska konsumenter. Lagstiftningen skapar en ny statlig bankstadga för förvaringsinstitut för digitala tillgångar. Stadgan är den första i sitt slag som formas kring konsumenter och hur de ansluter sig till decentraliserad finansiering.

”I sin kärna representerar denna nya stadga en alternativ banktyp som inte har rätt att låna dina pengar till någon annan,” säger Neuner. ”Institutioner under det kommer att använda blockchain-teknik för att ge användare möjlighet att självhushålla digitala tillgångar och sätta sina pengar i arbete för deras egen fördel”.

Telcoin meddelade också att dess användare kommer att kunna skicka pengar från USA, Singapore och Australien till 16 länder i Sydostasien och Afrika. Dessa är några av de första så kallade korridorerna som de planerar att etablera under de kommande åren.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link