Berkshire Hathaway vice ordförande Charlie Munger ‘hatar’ Bitcoins framgång

Berkshire Hathaway vice ordförande Charlie Munger har lammat bitcoin i bolagets årliga aktieägarmöte under helgen, trots bitcoins accelererade tillväxt.

Miljardären återförenades med Warren Buffet i Los Angeles för att diskutera viktiga ämnen i branschen, inklusive bitcoin.

Munger gjorde sina tankar om bitcoin kända för alla. 97-åringen kommenterade kryptovalutan och sa “Naturligtvis hatar jag bitcoin-framgången”.

Bitcoin-framgång irriterar Munger

Bitcoin har utan tvekan varit en av de största vinnarna på de finansiella marknaderna under de senaste åren. Klättrade över 16 000% under de senaste fem åren.

Bitcoin har sett sin popularitet öka 2021 då det bröt ett treårigt rekord. Krypto har ökat ytterligare 130% 2021. Klättrade till $ 65 000 när det var som mest.

Det totala börsvärdet för bitcoin har nyligen också gått över Berkshire Hathaway.

Munger hänvisade till sin brist på investering i kryptovalutan på grund av ”någon som just uppfann en ny finansiell produkt ur luften”.

Warren Buffet erbjöd lite input på bitcoin, men instämde inte med Munger. Båda investerarna har delat sina negativa åsikter om bitcoin i flera år. Med Munger som tidigare kritiserat volatiliteten för bitcoins.

När han talade vid ett bolagsstämma för Daily Journal i februari sa Munger ”Jag tror inte att bitcoin kommer att hamna i bytesmediet för världen. Det är för flyktigt för att fungera bra som utbytesmedel ”.

Massadoption fortsätter

Mungers kommentarer kommer vid en tidpunkt då bitcoin börjar se massanpassning på marknaden. Onlinebetalningstjänsten PayPal har nyligen lagt till kryptovalutor i sitt produktutbud.

Med PayPal VD Dan Schulman förväntar sig att det finansiella systemet kommer att förändras drastiskt inom de närmaste fem åren. “Efterfrågan på kryptosidan har multiplicerats med vad vi ursprungligen förväntade oss”, sa Schulman. ”Det finns mycket spänning”.

Brist på utbildning ett problem

Bristen på utbildning relaterad till kryptovalutamarknaden kan vara en faktor som hindrar ytterligare antagande. Men Gemini Exchange vill ändra det.

Bitcoin-maximalister och tvillingar Cameron och Tyler Winklevoss har samarbetat med sitt kryptovalutaväxling med Learn & Earn. Samarbetet gör det möjligt för studenter att lära sig om kryptovalutor samtidigt som de tjänar belöningar i processen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link