Berättelsen om ett BTC-dopp och ett fascinerande diagram


Händelserna som upplevdes under den senaste månaden på cyrptomarknaden ses i allmänhet som skäl till prisåtgärden Bitcoin (BTC).

De fokuserar på den ökända Elon Musk. Speciellt om hur hans roll har förändrats på bara några månader. Han har gått från kryptorumets messias till narren som många hatade. Från ledande bitcoin och dogecoin (DOGE) till mainstream-adoption till att publicera tweets som orsakar kaos och driver marknaden mot avgrunden.

Inför dessa händelser och den växande rädslan på kryptovalutamarknaden, on-chain analytiker @spädningssäker publicerade fyra diagram på Twitter igår.

De belyser orsakerna bakom det nuvarande fallet i bitcoins pris. I samband med de senaste händelserna verkar historien som visas i dessa diagram strider mot den ensidiga berättelsen om en kollapsande kryptovalutamarknad.

Nya investerare säljer BTC

Kortfattat hittar vi de två huvudsakliga slutsatserna bakom den baisseartade BTC-prisåtgärden, som för närvarande upplever en korrigering på 35%, räknat från den högsta tiden till 64 854 $ den 14 april:

  • Kortsiktiga hodlers sålde BTC med förlust.
  • Gruvarbetare och långsiktiga kranar samlar BTC och köper botten.

Åtgärderna från kortfristiga investerare visas i diagrammet för genomsnittlig myntdval. Detta uttrycker förhållandet mellan förstörda myntdagar och total överföringsvolym.

Det visar sig att i maj ser vi en nedgång i viloläge (blå pil). Detta innebär att kortfristiga investerare gradvis har tappat sina positioner till långsiktiga ledare.

Genomsnittlig myntdval / Källa: Twitter

Ytterligare bekräftelse av denna trend tillhandahålls av SOPR-diagrammet för kortvariga hodlers, närmare bestämt dess 7-dagars genomsnitt.

Det visar sig att nedgången i BTC-priset var tydligt korrelerad med försäljningen bland nya marknadsaktörer (blå pil), som sålde till och med under den svarta linjen, dvs. med förlust.

Detta är en indikator på en ytterligare överföring av Bitcoin från de svaga händerna på nya investerare till de starka händerna på långsiktiga hodlers.

Korttidsinnehavare SOPR / Källa: Twitter

Gruvarbetare och hovmaskiner ackumuleras

En dominerande berättelse om den pågående tjurmarknaden är den ökade ackumuleringen av BTC av långvariga hodlers och gruvarbetare. Detta anses vara oöverträffat i tidigare cykler. Detta är en unikhet, som vanligtvis när bitcoins prisökningar, mer och mer tidiga investerare insåg sina vinster.

Faktum är att kedjedata visade en ökad försäljning i början av detta år. Men sedan början av april har trenden vänt och både jordbearbetare och gruvarbetare ackumuleras nu igen.

Detta märktes särskilt under förra veckans nedgång, där nivån på bitcoinackumulering av långsiktiga hodlers nådde årliga toppar. De siktade tydligt på att köpa doppet.

Långsiktig innehavares nettopositionsändring / Källa: Twitter

Vid den tiden vidtogs nästan identiska åtgärder av gruvarbetare, vars positioner också växer i ökande takt. Båda diagrammen förklarar riktningen för bitcoinflödet i cirkulation – från svaga till starka händer.

Minerarnas nettopositionsändring / källa: Twitter

Ett fascinerande BTC-diagram

Det finns ett annat spännande diagram som också är värt att nämna. Kedjeanalytiker @WClementeIII publicerade den på Twitter den 17 maj. Han jämförde de tre bitcoin-cyklerna när det gäller totalt utbud i händerna på lång- och kortsiktiga hodlers.

Det visar sig att hittills varje cykel har sett korsningar av linjer (gröna områden) som representerar långvariga (blå linje) och kortvariga (orange linje) positioner.

Vanligtvis, mitt på tjurmarknaden, när bitcoins pris eskalerade exponentiellt, skedde en dramatisk ökning av värdet på kortfristiga investerares positioner och en nedgång i långsiktiga hodlers position.

Ju lägre den första raden föll, desto högre steg den andra. Detta var en tydlig signal för den snabbt närmande toppen.

Totalt utbud hålls av lång- och kortsiktiga innehavare / Källa: Twitter

Det unika med den nuvarande tjurkörningen bevisas dock av det faktum att den här gången, trots den exponentiella höjningen av BTC-priset, inte korsningen ägde rum.

Dessutom började kortfristiga investerare – tack vare den nuvarande korrigeringen – minska sina positioner. I sin tur återvände ledarna till ackumuleringsfasen och igen började de två linjerna att röra sig bort.

I en kommentar till tweeten, en annan analytiker relaterad till Glassnode @_Checkmatey_ framhöll att de absoluta värdena för de två leveranserna inte skär varandra. Detta beror på att de långsiktiga hodlerpositionerna är mycket högre och diagrammet visar två olika axlar.

Ändå är trenden och den ömsesidiga svängningen av dessa linjer synliga – liksom den märkliga trenden i den pågående korrigeringen.

Slutsats

Analysen på kedjan förklarar att den nuvarande korrigeringen av bitcoinpriset huvudsakligen har gjorts av kortfristiga investerare. De bestämde sig för att sälja sina mynt med liten vinst eller förlust.

Samtidigt visar uppgifterna att gruvarbetare och långvariga hovmaskiner har börjat öka sina positioner och köpa dopp igen.

För BeInCryptos tidigare Bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link