Belt Finance presenterar kompensationsplan för DeFi Hack

Efter ett utnyttjande av ett lån på 6,2 miljoner dollar under helgen har decentraliseringsprotokollet (DeFi) protokollet Belt Finance presenterat en kompensationsplan för offren.

Den senaste Binance Smart Chain-klonen för att bli attackerad var Belt Finance när den förlorade 6,2 miljoner dollar i en serie transaktioner som manipulerade systemet. Rekt-bloggen, som släppte en post mortem på exploateringen, kallade den ”ännu ett steg till den nu ökända flash-utnyttjandesäsongen på BSC.”

Belt Finance har nu släppt en kompensationsplan, främst för användare som har haft sina medel i 4Belt-poolen eller beltBUSD-valvet, som var målen för attacken.

Den andra gruppen som ska kompenseras är innehavare av BELT-token, den tillade sedan priset dumpade 54% i kölvattnet av intrånget.

”Priset på BELT-token är en direkt återspegling av värdet av Belt Finance som ett protokoll, och även om BELT kanske inte är en del av vår 4Belt-pool, är det representativt för den tro som våra användare har gett oss.”

Bältetoken luftdroppar

Belt Finance använder en optimal avkastningsaggregat för att erbjuda passiva avkastningsgenerering till insättare via ett antal strategier som använder andra BSC-protokoll som Elipsis, Venus och Alpaca.

Den första delen av återbetalningsplanen innebär att du tar en ögonblicksbild av 4Belt-poolen och 4BELT-tokenhållaradresserna. De kommer att luftdroppas remedy4BELT (r4BELT) tokens i proportion till deras innehav före attacken.

Dessa nya tokens kan användas för att få ytterligare kompensation över tid, tillade blogginlägget. Användare måste sätta in de nya tokens med de gamla på PancakeSwap för att ta emot likviditetsleverantörtoken som sedan måste satsas tillbaka i protokollet, så kompensation måste ”tjänas” effektivt.

Det tillade att 67% av den olåsta delen av lagets tilldelning kommer att delas ut till r4BELT-kompensation, uppgående till 864 tokens per dag (värderat till cirka 28 500 USD i löpande priser). Teamet åtar sig också $ 3 miljoner USD för att skapa en ny BELT-återköpsfond, fortsatte det. 1,5 miljoner dollar av denna fond kommer från PancakeSwap ursprungliga erbjudande som den lanserades med.

Som rapporterats av BeInCrypto hävdade Binance Smart Chain att dessa DeFi-attacker var organiserade och riktade och rekommenderade extra vaksamhet från DeFi-protokoll, särskilt klonerna.

BELT token prisuppdatering

BELT-tokens handlade upp med 3% på dagen till $ 33 i skrivande stund enligt CoinGecko.

Innan attacken nådde BELT-tokens ett pris på $ 60 innan de kollapsade till $ 27. BELT nådde en rekordhög nivå på drygt 200 dollar den 11 mars.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link