BeetsDAO grundare: Ethereum DAOs kopplade oss till Snoop Dogg

I korthet

  • NFT-kollektivet BeetsDAO samlade Snoop Dogg och meme-skaparen Chris Torres.
  • Medgrundare Jordan Garbis tror att DAO: er kommer att hjälpa till att utnyttja NFT: s uthållighet.

För NFT kollektiva BeetsDAO: s medgrundare Jordan Garbis, DAO: er är lite som spelet Six Degrees of Kevin Bacon – på grund av deras nätverkseffekt tycker han att det är mycket troligt att en medlem kan dra i strängar för att ansluta en annan medlem med nästan vem som helst i världen.

Garbis talar av erfarenhet. Hans 58-personers kollektiv lyckades samla den rökiga röst-legenden Snoop Dogg med Nyan Cat-meme-skaparen Chris Torres för en NFT-droppe som drog in 242 000 $ förra månaden.

Tala på en panel vid årets Ethereal Virtual Summit drivs av Avkryptera, Upprepade Garbis de hausse DAO-känslorna från Polychain Capital-grundaren Olaf Carlson-Wee dagen före. Där Carlson-Wee berömde DAO: s tekniska och kapitalkoordinerande potential, tror Garbis att deras hemliga vapen är nätverkande.

”Drömmen är att släppa loss kraften i NFT och skapa nätverk av samhällen som faktiskt driver konstnärernas värde,” sa han. ”Vi har nästan vem som helst vi kan nå när som helst.”

DAO: er: nya former av styrning

DAO står för Decentralized Autonomous Organization. DAO används för att höja och samordna kapital och strukturera styrprotokoll enligt deras nätverks önskemål, utan en enda ledare.

De härmar strukturen hos aktieägarledda organisationer genom en fusion av automatiserad beslutsfattande teknik, självförstärkande smarta Ethereum-kontrakt[/link]och den demokratiska omröstningen i dess nätverk.

Garbis egen BeetsDAO bildades tidigare i år på en EulerBeats Discord-server. EulerBeats NFT är en serie algoritmiskt genererade ljudfiler med tillhörande konstverk. De tillåter innehavare att skapa ”utskrifter” av sina NFT-filer för att sälja vidare som NFT-filer i sig själva, för att tjäna pengar på royalty. Bara under den första veckan genererade EulerBeats 1,15 miljoner dollar i royalty. (EulerBeats är ett projekt från Treum, som inkuberades av ConsenSys; ConsenSys finansierar också redaktionellt oberoende Avkryptera.)

Garbis’s EulerBeats-älskande kollektiv består av 58 personer som samlar idéer och resurser för att investera i NFT-enheter, och från och med Snoop Dogg-samarbetet skapar också nya. Deras första stora gruppinvestering var köp av fyra EulerBeats NFT i en ”Enigma” -auktion.

Medan Garbis entusiastiskt över DAO: s nätverksfunktioner, var han också snabb att lista deras begränsningar.

”Nätverket är riktigt bra på att utveckla idéer tillsammans, men den största utmaningen är faktiskt projektledning – att gå från att träffa människor och ha idéer till att göra något”, sa han. ”Men den delen utvecklas varje dag. Beslutsbeslutet på kedjan ger oss rörligt kapital, men att bygga är verkligen något helt nytt. Det är något vi alla försöker lista ut. ”

Ändå är de i tillräckligt bra form som de är, tror han. Garbis belyste hur DAO har hjälpt utvecklare att samarbeta medan pandemin hållit dem fysiskt isär. ”Samarbete kan göras var som helst,” sa han.

Så om du har en idé och du behöver samordna kapitalet och bygga ett globalt nätverk kan din bästa insats vara DAO: s demokratiska och pålitliga värld.Source link