Beeples nya NFT-push: ‘Ikoniska ögonblick’ från sport, popkultur

I korthet

  • Den ledande NFT-artisten Beeple har grundat WENEW, en ny marknadsplats som säljer NFT: er baserade på ögonblick inom sport, popkultur, historia och mer.
  • Vissa NFT kommer att innehålla fysiska reproduktioner och andra bonusförmåner.

Digitalartisten Mike “Beeple” Winkelmann blev synonymt med årets NFT boom när en enda del av hans konstverk såldes för 69,3 miljoner dollar på en Christie’s-auktion i mars. Även mitt i en svalare NFT-marknad för sent kommer hans nästa drag i rymden säkert att uppmärksamma.

Idag meddelade Beeple att han har grundat ett helt annat slags NFT-projekt: VÄNT, en marknadsplats som kommer att samarbeta med de främsta varumärkena för att erbjuda samlingsstunder i tid inom sport, underhållning, historia, musik, komedi och mer. Det kommer naturligtvis att innehålla digitala samlarobjekt, men också fysiska reproduktioner och andra premiumfördelar med de dyrare versionerna.

En NFT representerar en äganderätt till ett digitalt objekt och kan tillämpas på sådana saker som stillbilder, videofiler, tweets, handelskort och mycket mer. Det är ett sätt att introducera brist på digitala objekt, som vanligtvis enkelt kan kopieras och reproduceras i massor. Med en NFT kan dess äkthet verifieras via blockchain-teknik.

WENEW kommer att lanseras med en drop skapad i partnerskap med den stora Wimbledon-tennisturneringen, med den första utgåvan som berättar om den engelska stjärnan Andy Murray till sin första seger 2013. Lanseringen den 2 juli kommer drop att innehålla fem olika utgåvor, som Gränsen noterna kommer att prissättas mellan $ 49 och $ 4 999 per styck.

I den nedre delen kommer en videobaserad NFT med höjdpunkter från Murrays säsong 2013 att prissättas till $ 49 och har en upplagstorlek på 500. De andra NFT: erna blir dyrare och mindre tillgängliga, och vissa kommer till och med med förmåner som digital visning av NFT, Wimbledon 2022-biljetter och till och med en 30-minuters tennissession med Murray själv.

“Vi ser definitivt på detta som en slags förevändning av dessa ögonblick av mänsklig prestation för samlare”, säger WENEW chefschef Ryan Schreiber i en intervju med Gränsen. Schreiber, också grundare av den digitala musikpublikationen Pitchfork, kommer att hjälpa till med att välja de ögonblick som WENEW förvandlas till NFT, samt beställa spellängdshistorier från journalister som ska följa med samlarobjekten.

Utöver Wimbledon har WENEW samarbetat med varumärken som TIME Magazine, mediebyrån Endeavour, Warner Music Group och Universal Music Group. TIME har redan gjort vågor i själva NFT-rymden, säljer fyra NFT-tidningsomslag för nästan 500 000 dollar totalt och börjar till acceptera kryptovaluta betalningar för prenumerationer.

NFT-marknaden ballong i början av 2021, inklusive cirka 1,5 miljarder dollar i handelsvolym under första kvartalet, plus NBA Top Shots samlarvideo höjdpunkter har samlat cirka 700 miljoner dollar i volym sedan lanseringen förra hösten. Den ursprungliga hype verkar dock ha svalnat de senaste månaderna, med färre rubriker som säljs bland ett större utbud av nya projekt.

WENEWs NFT-ögonblick präglas på Ethereum blockchain, medan Arweaves decentraliserade “permaweb” -nätverk kommer att vara värd för det medföljande redaktionella innehållet. Företaget kommer också att kompensera sitt koldioxidavtryck via en avgift på transaktioner.

Source link