BBC Reporter köper första NFT, beskriver processen som ”en mardröm”

Det är tydligt att processen för att köpa en icke-fungibel token (NFT) fortfarande har sina brister. Eller så avslöjade en BBC-reporter i en nyligen publicerad artikel, där hon lammade köpet som ”en mardröm.”

BBC Technology Reporter Cristina Criddle delade nyligen sina erfarenheter av att köpa en CryptoKitty NFT på OpenSea. Börjar med spänningen om att köpa och äga det digitala konstverket. Men utvecklades sedan långsamt till en process som journalisten tyckte var stressande och demoraliserande.

Trasslar med bensinpriserna, det fluktuerande priset på Ether (ETH) som hon använde för transaktionen, och lämnade väntar på att försäljningen skulle godkännas. Som hon uttryckte det: ”Hela upplevelsen suger allt roligt ur min fluffiga rosa vän.”

Criddles artikel avslöjade sedan att hon inte var den enda som trillade från deras NFT-köpupplevelse. Klagomål på transaktioner som fastnar eller försenas och att förlora pengar medan deras symboler minskar eller gaspriserna stiger. Det leder till frågan, är det här barnproblem? Eller kan massöverföring till och med hända för NFT? Medan vissa tror att de är felaktigt missförstådda, menar andra att NFT bör bli mer användarvänliga för massanvändning.

NFT: er som gör sitt märke

Oavsett om åsikterna om massadoption är sanna eller inte, finns det definitivt en ständigt ökande entusiasm och medvetenhet för NFT. Inte minst inom deras närvaro i sportvärlden.

Den Hong Kong-baserade handelsplattformen och appen Crypto.com har släppt ut ett antal NFT-samlingar enbart under 2021. Bundet direkt till sin expanderande portfölj av sportpartnerskap.

Detta började med Formel 1-racingteamet Aston Martin Cognizant redan i mars, med vilka de släppte en serie NFT för att fira sin återkomst till F1 efter 60 år borta. Crypto.com gjorde senare liknande utgåvor med fotbollsligan Coppa Italia och International Ice Hockey Federation (IIHF) World Championship.

Långt innan Crypto.coms fördjupning i sport och NFT introducerade NBA Top Shot. Ett NFT-fenomen som i januari 2021 överträffade CryptoKitties som det bästsäljande digitala samlarobjektet i volym. En månad senare spelade de in NFT-försäljning dagligen närmare 34 miljoner dollar. Att slå en 24-timmars rekordhög nivå för handelsvolym samtidigt.

Nyligen släppte boxningslegenden Floyd Mayweather Jr. sin första NFT-samling någonsin på Rarible, som rapporterades den 26 maj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link