Battle of the Privacy Coins – Kommer ZEC eller DASH att prestera bättre i maj?


I den här artikeln tar vi en titt på prisrörelsen för både Zcash (ZEC) och Dash (DASH) för att bestämma deras potential för höjningar i maj månad

ZEC har avvisats av en långvarig motståndsnivå på $ 300 men förväntas göra ett nytt breakout-försök.

DASH har återvunnet $ 185-området och validerat det som stöd. Det förväntas fortsätta att gå högre.

ZEC

ZEC har ökat sedan början av året. Ökningen fortsatte fram till den 17 april, då lyckades token nå en topp på 299 dollar. Det höga gjordes mycket nära 0.382 Fib retracement-nivån vid mätning från det höga priset.

Följande vecka avvisades priset och skapade en baisseartad ljusstake.

Trots nedgången är MACD & Stokastisk oscillator fortfarande hausse. Detta indikerar att den långsiktiga trenden också är hausseartad.

Nästa närmaste motståndsnivåer finns på $ 388 och $ 457. Dessa områden hittas av nivåerna 0,5 respektive 0,618 Fib retracement.

Trots den pågående ökningen är ZEC därför inte ens nära att nå sitt höga pris än någonsin.

Diagram efter TradingView

Vågantalet antyder att ZEC är i delvåg fem (svart) av våg tre (orange).

Ett potentiellt mål för toppen av rörelsen ligger mellan $ 330-360. Det finns med hjälp av en extern retracement på våg två (orange) och Fib-projektion på undervågorna 1-3 (svart).

Mätt från det aktuella priset skulle genomsnittet mellan dessa två mål uppgå till en rörelse uppåt på 40%.

Diagram efter TradingView

RUSA

På samma sätt som ZEC har DASH också gått uppåt sedan början av året. Det har emellertid ännu inte ens kommit nära motståndet på 0.382 Fib retracement, som finns på $ 667.

Hittills har den lyckats nå en topp på $ 415.

Trots denna brist på styrka har DASH lyckats bryta ut från och validera $ 185-området som stöd. Detta var en viktig horisontell motståndsnivå som hade funnits sedan maj 2019.

Dessutom är tekniska indikatorer hausse. Dessutom har RSI genererat dold hausseartad divergens, ett starkt tecken på fortsättning av trenden.

Därför är det troligt att det fortsätter att öka och så småningom når motståndsområdet $ 667.

Diagram efter TradingView

Vågantalet antyder att DASH just har slutfört en löpande platt korrigering som en del av våg fyra.

De två mest troliga målen för toppen av den uppåtgående rörelsen finns på $ 510 och $ 677. Medan den senare bara skulle inträffa om våg fem sträcker sig, har den sammanflödet med den tidigare beskrivna långsiktiga motståndsnivån.

Mätt från det aktuella priset skulle målen uppgå till 57% respektive 104% rörelser.

bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link