Barstool Sports ‘Dave Portnoy säljer sin’ själ ‘som en NFT

I korthet

  • Barstool Sports grundare Dave Portnoy har släppt en NFT av sig själv.
  • Han köpte också 1 Bitcoin.
  • Förra året panikerade affärsmannen all sin kryptovaluta.

Han var en gång Bitcoin-rik. Sedan Bitcoin-fattig. Nu är han … ja, han äger fortfarande mer av kryptovalutan än de flesta. Barstool Sports president Dave Portnoy idag berättade Twittersphere som han köpte 1 Bitcoin– efter att ha förlorat pengar förra året när han “Pappershand” (eller paniksäljs) tillgången.

Den excentriska medieentreprenören också sälja sin “själ”: en icke-fungibel token av Portnoy (NFT) är nu upp för grepp. I skrivande stund var det nuvarande toppbudet över $ 12.000.

NFT: er, för dem som fortfarande inte vet, är unika tokens (vanligtvis på Ethereum nätverk) som kan användas för att representera nästan vilken digital artefakt som helst, inklusive konst-, ljud- eller videofiler. Marknaden för NFT har exploderat de senaste månaderna. Under första kvartalet 2021 genererade NFT mer än 1,5 miljarder dollar i försäljning, enligt DappRadar. Under hela 2020 såldes endast cirka 200 miljoner dollar i NFT.

Portnoy, som har haft en stenig relation med krypto, sa till sina följare att den första Barstool Sports NFT någonsin kan ges bort gratis: den högsta budgivaren kommer att ha en chans att göra ett sportspel med Barstool-grundaren. Om de vinner satsningen är NFT helt och hållet och de behöver inte betala någonting.

“Den som vinner detta – du har en chans att få det gratis”, sa Portnoy. ”Om vadet vinner, ger jag tillbaka pengarna. Om du förlorar, betalar du vad som helst på budet. ”

“Om du vill äga en bit historia och en bit av min själ, här är din chans”, säger han sa i en Twitter-video.

NFT är en bild från Portnoys populära “One Bite Pizza Review” YouTube-show. Den har också en intressant karaktär som han snubblat över medan han filmade recensionen.

“Det är den pizzaöversyn jag gjorde i Miami med killen utan armar, han bär resväskan – en av de mest populära pizzarecensionerna jag någonsin har gjort”, sa han. “Det är konst, det är skönhet, det är magi.”

Portnoy, som startade webbplatsen för sportnyheter och populärkultur 2003, sa i ett separat tillkännagivande att hans senaste kryptovalutainvestering på 1 Bitcoin var allt han hade råd med.

“50 grand, jag är den stolta ägaren av en Bitcoin”, sa han till tittarna – och tillade att han sålde alla sina Dogecoin.

Portnoy lärt sig om Bitcoin förra året från Gemini-grundare och Bitcoin-miljardärer, Winklevoss-tvillingarna. Han investerade 1 miljon dollar i valutan men sålde den bara två veckor senare när priset började sjunka.

Han har gjort det sedan dess sa att han “knullade upp Bitcoin” genom att sälja den, nu när priset är uppe.

Hur lång tid dröjer det innan han ”papper” över sin investering den här gången?

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link