Barrett-Jackson är inställd på auktion av fyra NFT: s sällsynta VIN 001-bilar

Arizona-baserade bilauktionshus Barrett-Jackson kommer att auktionera ut fyra sällsynta bilar som inte är svampbara (NFT) som firar försäljningen av VIN 001-bilar för välgörenhet.

Det amerikanska auktionsbolaget Barrett-Jackson bryter in i NFT-spelet med en ny auktion av digitala samlarobjekt. Samlingen på auktion består av fyra NFT för bilar som Barrett-Jackson sålde på en välgörenhetsauktion i mars.

Alla bilar var 001 VIN-nummer, vilket betyder att de är den allra första produktionsmodellen för varje bil som någonsin gjorts. I bilsamlingssamhället som ger ett betydande värde och önskvärt för en bil.

De bilar som ska ges NFT-behandlingen är Ford Mustang Mach 1, 2021 Ram 1500 TRX Launch Editions 2021, Ford Bronco tvådörrars 2021 och den nya 2022 GMC Hummer EV Edition 1. Bilarna såldes över 500 000 dollar med Hummer EV , en omstart av den berömda 4 × 4, säljs för häpnadsväckande 2,5 miljoner dollar. Försäljningen netto nästan 8 miljoner dollar för välgörenhetsändamål.

Nick Cardinale, vice verkställande direktör och chef för Barrett-Jackson sa till Autoweek att ”framtiden för NFT: er inom bilsamlarnas marknad är mycket ljus, det finns mycket potential här. Marknaden för memorabilia såväl som bilarna själva är redan enorm. ”

Barrett-Jackson arbetar med fintechföretaget och den digitala betalningsleverantören CurrencyWorks på NFT-auktionen. CurrencyWorks kommer att använda sina samlarobjekt NFT-plattform och NFT-betalningssystem.

Detaljer om auktionen

Det bör noteras att NFT-auktionerna inte inkluderar själva fordonen. Istället säljs de digitala rättigheterna till försäljningen av Barrett-Jackson. Enligt auktionsbolaget får vinnande anbudsgivare den digitala förpackningen av en exklusiv video, en konstnärlig rendering och en trio med stillbilder.

”Det är en digital bit av bilar som minns försäljningen av de spektakulära VIN 001-fordonen”, säger deras webbplats.

Barrett-Jackson kommer också att ge vinnande anbudsgivare automatisk spårning och licenshantering. Det ger inte möjlighet att licensiera NFT för allmän användning. Det är tänkt att skydda samlarobjektet från att kopieras och distribueras av en tredje part. Cardinale tillägger att IP-rättigheterna för filmerna eller innehållet inte ingår.

Cameron Chell, grundaren av CurrencyWorks, tror att bilarna kan hämta några tusen dollar men att detta bara är början på fordons NFT-samlarobjekt. Chell tror att det kan komma en dag där all försäljning av sällsynta eller betydande bilar kommer att ha NFT: er kopplade till sig.

Inte alla är dock så optimistiska. Sam Abuelsamid, analytiker på Guidehouse Insights, säljs långt ifrån idén om NFT som värdefulla investeringar. “NFT är den senaste inkarnationen av den större idiotteorin”, tror Abuelsamid. Han fortsätter att ifrågasätta varför någon skulle köpa något utan något konkret värde och som inte kan replikeras.

Auktionen är planerad att avslutas den 19 juni när hammaren kommer ner på den slutliga försäljningen och vinnarna kommer att tillkännages.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link