Bankomater med Bitcoin och Dogecoin kommer till Texas Grocery Giant HEB

I korthet

  • Coin Cloud har Bitcoin-bankomater över hela USA.
  • Det installerar nu maskinerna – som tillåter användare att handla i över 30 kryptovalutor – i Texas HEB-stormarknader.

Bitcoin-bankomater kommer till Texas stormarknader. Tjugoen nio kryptomyntmyntmynt kommer att ställas in i HEB-butiker, enligt lokala medier.

Krypto-bankomaterna, som tillåter användare att köpa och sälja över 30 olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin och Dogecoin, kommer först att finnas tillgängligt i HEB-butiker i Houston, Laredo Morning Times rapporterad Fredag.

HEB är en stormarknadskedja med butiker över hela Texas och några i norra Mexiko. Det fick nationell uppmärksamhet tidigare i år när det i februari hjälpte texaner som drabbades av den dödliga vinterstormen.

Coin Cloud är ett kryptobankföretag i Las Vegas. Det har maskiner i 47 stater över hela USA och i Brasilien. Dess 2000: e maskin anlände till en HEB-butik den här veckan, företaget meddelat på onsdag.

En kryptobankomat är som en vanlig bankomat men snarare än att dela ut kontanter, tillåter det användare att köpa och sälja Bitcoin och andra digitala tillgångar.

Coin Clouds bankomater handlar om Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, flera amerikanska dollar stablecoins och många DeFi-tokens, enligt företaget.

Men varför skulle någon vilja köpa krypto när de handlar mat? Tja, crypto-uttagsautomater tillåter potentiella handlare att köpa och sälja snabbt utan att behöva hantera att skapa ett konto med en börs.

Bitcoin-bankomater kan också komma till undsättning när banker blockerar kryptovalutatransaktioner. Och sådana utbyten var också en gång helt anonyma, men nu, i USA, reglerar Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) dem.

Vissa krypto-uttagsautomater ger fortfarande sina användare mer integritet än ett utbyte och samlar ofta inte in personligt identifierbar information när de gör relativt små köp (mindre än $ 500). CoinCloud säger dock på sin webbplats att det faktiskt kräver standard-kund-kund (KYC) data från sina ATM-användare.

Chris McAlary, grundare och VD för Coin Cloud, sa att maskinerna kommer att påminna människor om hur stor en roll kryptovaluta spelar i vår vardag.

”När vi fortsätter att expandera kommer återförsäljare att bli alltmer medvetna om den viktiga roll som digital valuta spelar i framtiden och hur Coin Clouds expansiva utbyggnad av DCM kommer att hjälpa dem att möta deras kunders framåtblickande behov ur teknisk och ekonomisk synvinkel.” han sa.

Det kan dock dröja länge innan butikerna använder sina Bitcoin och Doge för att köpa sina livsmedel.Source link