Banker kan inte låta bli att ignorera kryptovalutor

Eftersom krypto fortsätter att få betydande dragkraft, med utgiftsportaler som visas över hela världen, söker centralbanker efter alternativ.

I allt större utsträckning uttrycker privatkunder och institutionella investerare intresse för att använda kryptobetalningar. Detta beror på att de är mer demokratiska och tillgängliga än traditionella banker, som har fler krav på dem.

Tekniken som ligger till grund för kryptovalutor, blockchain, upplever också engagemangsökning på grund av dess tillståndslösa och transparenta karaktär.

I sin tur betyder detta att fler människor kommer att kunna få tillgång till hela DeFi-ekosystemet utan regeringens tillstånd.

Detta är viktigt för utvecklingsländer som vill ta sin befolkning till nästa ekonomiska nivå när internet- och mobilbetalningar blir populära.

Följaktligen kommer regeringar och banker att behöva spela ikapp eftersom de inte längre har råd att ignorera vad som händer.

För att det ska bli en framgång måste det dock finnas en blockchain-push och en enhet för att få digital infrastruktur till alla.

Internet förändrar bank

Framväxande finansiell teknik som artificiell intelligens (AI), blockchain, Internet of Things (IoT) och kvantberäkning är avgörande för att säkerställa ett rättvist och säkert införande av digitala tillgångar.

Med begreppet blockchain vidare har tidiga utvecklare och adopterare mycket kunskap som bedömer dess risker och potential.

Tekniken förändrar redan många branscher: e-handel, fastigheter, spel, konst, mode och sport för att nämna några. Nu är det upp till banker och finansinstitut att omfamna det eller ersättas av digitaliserade befolkningar.

På samma sätt som hur internet förändrar konventionella bankprocesser, så förändrar blockchain-teknik och DeFi också finansbranschen.

Utan att använda Internet är konventionell bankverksamhet tidskrävande. Att rensa checkar är beskattning, transaktioner sker i långsammare takt, vissa banktjänster är endast tillgängliga under öppettider och administratörer har mycket mer arbete att göra.

Internet tar bort dessa problem. Det gör det genom att ge användarna den information de behöver med en knapptryckning. Viktigast, det ger dem tillbaka kontroll.

Detta är precis vad blockchain-teknik och crypto gör. Genom att öppna det finansiella systemet kan fler människor världen över få tillgång till vad så många andra tar för givet.

Det är av den anledningen att ett joint venture mellan kryptovärlden och banker utgör det bästa alternativet.

Ökningen av CBDC

Ett område som bankerna fokuserar på är centralbanks digitala valutor (CBDC). Dessa blir långsamt verklighet.

Bank for International Settlements (BIS) har gett sitt fulla stöd till utvecklingen av CBDC. Den säger att finans måste uppdateras så att Big Tech inte tar kontroll över pengarna.

Bahamas var den första som lanserade ett CBDC. Medan Kina har ett antal försök på plats för att starta sina egna. Men medan det finns andra länder som experimenterar med CBDC, varnar Europeiska centralbanken (ECB) att det finns en ”risk för stabilitet” om banker inte erbjuder digitala valutor.

Med så många krypto-native startups och företag är det möjligt att hoppa över en hel infrastruktur samtidigt som dessa företag kan starta det nya ekosystemet.

I slutändan, om banker inte börjar snart kommer de att överträffas och överträffas av befintliga fintech- och kryptoföretag som erbjuder mobilbankalternativ.

Överträffad och överträffad

Ändå, även om bankerna kanske släpar efter, har de regeringens tjänst. I Europa är till exempel bestämmelser som antas om krypto drakoniska. Samma skulle kunna sägas för USA i början av 2021 under Trump-administrationen.

I huvudsak för att reglera krypto för allmänheten relaterar tillsynsmyndigheter sina begränsningar till de som bankerna för närvarande står inför. Dessutom, om regler motsätter sig innovation och påverkar kryptoföretag, har banker en chans att komma ikapp.

Bitcoin upplever framsteg och mainstream-antagande. Men dess ursprungliga löfte som digitala kontanter uppfylls inte eftersom användarna föredrar det som en värdebutik. På andra håll gillar företag nu och kanske centralbanker i framtiden mer som en investeringstillgång för att säkra inflation.

Ethereum är nästa logiska kandidat för decentraliserade betalningar. Nätets trängsel, tillsammans med gasavgifterna, blir emellertid en hög inträdesbarriär för många användare, särskilt i utvecklingsländer.

Lager två-lösningar hanterar denna fråga tillsammans med en serie protokolluppgraderingar som kommer att kollidera i Ethereum 2.0.

Fördelar med krypto- och DeFi-betalningar

Öppen, decentraliserad och transparent är några av DeFi-fördelarna jämfört med traditionell finansiering.

Eftersom hela balansräkningen finns tillgänglig i DeFi är det tydligare för användare, långivare och låntagare samt framtida användare som söker efter en finansiell institution. Det finns också möjlighet att offentliggöra balansräkningen varje dag som en öppen revision.

En annan fördel är transaktioner via kedjan. Det är inte vårdnadshavare så alla medel är i användarens besittning. Dessutom läggs det faktum att tillgångar i kedjan är mer mångsidiga för handel och användning i DeFi-tjänster.

Dessutom tyder de senaste uppgifterna på att antalet personer med en internetanslutning uppgick till nästan fyra miljarder år 2019. Detta innebär att över hälften av världens befolkning snart skulle kunna få tillgång till kryptobokaler och digitala valutor.

Slutligen, skiljer sig från traditionell ekonomi, DeFi har fem kvaliteter som skiljer den: autonom, tillståndslös, icke-frihetsberövad, transparent och pålitlig.

Ett exempel är partnerskapet mellan Yearn. finans, ett DeFi-projekt och CREAM, ett utlåningsprotokoll, som såg de två mötas för att lansera Cream V2.

Som en del av fusionen lanserade protokollen Iron Bank. Detta är ett protokoll-till-protokollutlåningssystem för DeFi-utrymmet. Vad som gör detta annorlunda är att det är snabbt. Lån kan tas utan att ställa säkerhet. Som ett resultat skulle banker också dra nytta av det eftersom det ger färre mellanhänder till bordet.

Ser till framtiden

Så mycket som banker kan försöka bortse från det är kryptovalutor och DeFi här för att stanna. De har inte råd att ignorera dem längre.

Om det lyckas kommer ekosystemet att ta en massiv del av makt från centraliserade organisationer och lägga tillbaka den i folks händer. Sedan 2008 har förtroendet för dem i en ledande position minskat när konsumenterna vänder sig till alternativa lösningar.

Samarbete mellan krypto och bankindustrin är viktigt för att främja innovation. Det hjälper också till att sänka omkostnader, öka intäkterna och i slutändan skapa bättre produkter för slutanvändare.

Med hjälp av DeFi kan det finansiella systemet flyttas till nästa nivå. Detta kommer att hjälpa till att bankera de två miljarder obankrade människor världen över.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link