Bankapps nuvarande team samarbetar med Acala för DeFi-debut på Polkadot

Bankappen Nuvarande har meddelat ett samarbete med Acala, en decentraliserad finans (DeFi) plattform byggd på Polkadot (DOT) blockchain.

New York-baserad bankström skapades för att tillhandahålla tjänster till amerikaner som förbises av traditionella banker. I morse meddelade Current ett partnerskap med Acala, en DeFi-plattform byggd på Polkadot blockchain-nätverket.

Nuvarande stater att samarbetet är det första i sitt slag och kommer att etablera en ny hybridfinansiering (HyFi). Den nya hybrid kommer att kombinera både traditionella och decentraliserade finansiella appar.

Acala är deras allt-i-ett-DeFi-nätverk till parningen som erbjuder en blockchain-plattform skyddad av Polkadot. Dessutom kan Acala-användare, som en serie finansiella appar över flera kedjor, handla, utfärda självbetjänade lån, bli egna likviditetsleverantörer, få tillgång till insatta derivat och njuta av hög ränta APY på digitala tillgångar.

Den nuvarande kärnplattformen

Current kommer att köra sin egen infrastruktur och gå med i den aktiva valideringsuppsättningen på Polkadot. Fusionen med Acala införlivas direkt i Strands specialanpassade bankplattform, Current Core. Kärnbankplattformen är avsedd att överbrygga fiat-system med slutna slingor till öppna plattformar. Flytten förväntas påskynda utvecklingen av HyFi-infrastruktur.

Nuvarande kärna är inställda på att ge stabilitet, snabbare transaktioner och kostnadseffektivitet som samhället kan använda. Företaget har stöd från investerare som Tiger Global, Sapphire Ventures, Foundation Capital, Avenir, Wellington Management Company, EXPA, QED och Elizabeth Street Ventures.

Den 17 maj meddelades att Bank of America hade gått med Paxos, ett blockchainbaserat avvecklingsnätverk för amerikanska aktier. Den näst största amerikanska banken har genomfört interna transaktioner i flera månader på egen hand. Nu, om Bank of America godkänns som clearingbyrå, kommer han också att erbjuda tjänsten till kunderna.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link