Bank of Korea till Trial CBDC-funktionalitet i Mock Test

[ad_1]

Sydkoreas centralbank planerar att genomföra ett mock-test på funktionaliteten hos en centralbank digital valuta (CBDC), enligt rapporter.

Det primära syftet med testet är att kontrollera om CBDC kan tjäna avveckling och remittering för köp av varor och tjänster.

Testet börjar i augusti 2021 och avslutas i juni 2022. Centralbanken har ännu inte valt en operatör för piloten, men öppnar möjligheten för anbudsgivare. Banken har tidigare anfört CBDC-ansträngningar, även om detta är den mest betydelsefulla insatsen hittills.

Bank of Korea betonade också att den inte nödvändigtvis avser att släppa en digital valuta. Målet med provkörningen är bara att kontrollera genomförbarheten och effektiviteten av ett CBDC.

Sydkorea har tagit stora steg mot implementering av kryptovalutor och relaterad teknik. Detta inkluderar att göra flera reglerande ändringar och skapa riktlinjer för marknaden. Nationen är en av de mest tekniskt kunniga i världen, och dess medborgare känner redan till kryptovalutamarknaden.

Med den senaste utvecklingen ansluter sig nu nationen till flera andra för att ta sina ekonomiska digitaliseringsinsatser till nästa nivå. Alla tecken pekar på ett mer robust ramverk för kryptovalutaregulering, eftersom myndigheter har arbetat med skatteregler och andra lagar, som förbud mot sekretessmynt.

Sydkorea följer Kina och andra

Bland de länder som Sydkorea följer är Kina och Sverige. Den förra är särskilt entusiastisk över ett CBDC, som de ser som ett sätt att ersätta och förbättra de många privata digitala plånböckerna på marknaden.

Kina har genomfört flera pilotprogram för sin digitala yuan i flera större städer – alla mycket framgångsrika. Landets medborgare är redan bra på att använda digitala plånböcker för vardagliga betalningar, och CBDC är en naturlig utveckling av den processen. Regeringen förväntas lansera CBDC i slutet av året.

Sverige är å andra sidan en nyare aktör i det digitala tillgångsområdet. Under de senaste månaderna har nationen ökat sitt e-Krona-initiativ, med vissa uppskattningar som gör det så långt som fem år borta. Även om det kan ta längre tid än väntat är önskan att lansera tillgången tydlig.

Två länder som redan har lanserat CBDC, Bahamas och Kambodja, har sett en viss framgång. PwC rankade dessa som de två bästa kryptovalutorna – även om den globala marknaden kommer att vara mer angelägen om att se hur stora ekonomier som Kina kommer att klara sig med en CBDC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link