Bank of Ghana som förbereder sig för att pilotcentralbankens digitala valuta

Bank of Ghana har meddelat att man har initierat processer för en central centralbank digital valuta (CBDC).

Ökningen av centralbankens digitala valutor (CBDC) fortsätter att se antagande över hela världen. Det senaste landet som meddelade sina planer för en CBDC är Ghana.

I ett nyligen inlettat tal från Bank of Ghana, den första biträdande guvernören för Bank of Ghana, uppgav Dr. Maxwell Opoku-Afari att Bank of Ghana har börjat arbeta med en pilotplan för en CBDC. Målet med CBDC är att ”flytta ekonomin mot en cash-lite-miljö.”

Opoku-Afari gav också mer information om CBDC när han talade vid en nyligen genomförd workshop och uppgav att CBDC förväntas testas från september i år.

En av de viktigaste orsakerna till CBDC är att främja ekonomisk integration i det afrikanska landet. CBDC kommer också att främja effektiviteten och stabiliteten i betalningssystemet.

Den första biträdaren medgav också att piloten inte kunde skyndas, ”Vi måste ta oss tid att utforma den med alla säkerhetsfunktioner och har därför startat den i en pilotfas genom vad vi kallar en sandlåda för att lära oss lektioner innan vi öppna det för allmänheten ”sa han.

CBDC förväntas testas i en sandlåda miljö. Detta kommer att möjliggöra ytterligare innovation och testning, tillade han.

Opoku-Afari medgav också att en digital valuta ”är en del av centralbanken som erkänner behovet av digital betalning och digital leverans av finansiella tjänster”, tillade han att en CBDC kommer att erbjuda en plattform som gör det möjligt att tillföra mer värde till digitala transaktioner.

Även om kryptovalutor för närvarande inte är lagliga i Ghana, uppgav den första biträdande guvernören att det för närvarande finns en teamuppsättning som studerar branschen.

Ghana ansluter sig till andra afrikanska länder i antagandet av CBDC

Tillkännagivandet om CBDC-testning från Ghana kommer efter att Nigeria nyligen tillkännagav också lanseringen av sin egen CBDC, som är planerad att vara klar i slutet av 2021.

Tanzania har också nyligen genomfört en kryptoförbudsriktning enligt president Samia Suluhu Hassans direktiv. Landet tittar nu på hur det kan implementera blockchain-teknik för att gynna landet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link